Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν χτες πρώην σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των θέσεών τους και την απόλυσή τους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους στις ίδιες θέσεις ή τη μετακίνησή τους σε άλλες. Μετά τη συγκέντρωση έκαναν πορεία στην Καραγιώργη Σερβίας, όπου συνεχίζουν να συγκεντρώνονται οι απολυμένες καθαρίστριες.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Απεργούν το Σάββατο 28 Ιούνη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». Απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών. Ανάκληση των απολύσεων, να μη γίνει καμία απόλυση. Πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό. Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση σημειώνει ότι η εταιρεία, τρεις μήνες μετά τη συμφωνία Franchise με τον «Μαρινόπουλο», προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα, εντατικοποιεί τη δουλειά και διευθετεί το χρόνο εργασίας. Επίσης, μετακινεί προσωπικό σε παραθαλάσσια καταστήματα και απαιτεί από το προσωπικό να μοιράσουν φυλλάδια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: 2ωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών στις 3 μ.μ., όπου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των αξιολογήσεων.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επιχείριση επισιτισμού στο Ηράκλειο ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία αποδέχονται να πληρώνονται το μισθό τους εντός τριμήνου! Για να «νομιμοποιήσει» την απληρωσιά, η επιχείριση επικαλούνταν την κρίση και οικονομικά προβλήματα. Είναι ένα από τα πολλά κρούσματα που δείχνουν ποια κατάσταση επικρατεί στην πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς.

COCA COLA: Αντιπροσωπεία εργαζομένων από το Σωματείο Εργαζομένων στην «Coca Cola» Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σήμερα, στις 11 το πρωί, στη Λάρισα (Πλατεία Λαού, δίπλα από το Δημοτικό Ωδείο), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά για τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζόμενων και το κλείσιμο των εργοστασίων.

ΦΑΡΜΑΚΟ: Απολύσεις στη φαρμακευτική εταιρεία «GlaxoSmithKline» καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ: «Εδώ και χρόνια, πριν ακόμα εκδηλωθεί η καπιταλιστική κρίση, κατά τη διάρκειά της αλλά και σήμερα, μπροστά στη "σταθεροποίηση" και την "ανάπτυξη", η πολυεθνική "GSK" προχωρά σταδιακά σε απολύσεις εργαζομένων. Δεκάδες είναι μέχρι σήμερα οι απολυμένοι από την εταιρεία, ιατρικοί επισκέπτες και διοικητικό προσωπικό. Τώρα, προχωρά και σε νέες απολύσεις ιατρικών επισκεπτών. Οι απολύσεις αυτές βαφτίζονται στην πλειοψηφία τους "οικειοθελείς αποχωρήσεις"».

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε σύσκεψη για το ασφαλιστικό καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, την Παρασκευή 27 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του (Ευγενίδου 5, πλατεία Αγ. Λουκά). «Η νέα ενοποίηση των ταμείων θα σημάνει μειώσεις στις συντάξεις και περικοπές στις παροχές των ασφαλισμένων. Στο χέρι μας είναι να βάλουμε εμπόδιο στα σχέδιά τους, με οργάνωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια σε αυτήν την πολιτική», σημειώνει στο κάλεσμά του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Μάνος Λοϊζος», διοργανώνουν θερινές ποιοτικές κινηματογραφικές προβολές στις Συκιές, στο πάρκο πίσω από το Δημαρχείο, και στη Νεάπολη, στο Ρολόι. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 8.45 μ.μ. Στις Συκιές προβολές θα γίνουν: Τετάρτη 2/7, «Η Διεθνής - Beynelmilel» (2006) των Σιρί Σιρεγιά Εντέ και Μουχαρέμ Γκιλμέζ. Πέμπτη 3/7, «Τα παιδιά του παραδείσου πατούν στη γη» (1997) του Μτζίντ Ματζιντί. Στη Νεάπολη: Δευτέρα 7/7, «Nueve Reinas» γνωστό και «Nine Queens» (2000) του David Mamet.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκλογές πραγματοποιεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», αύριο Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιούνη. Θα διεξαχθούν και τις δύο μέρες στο ξενοδοχείο «Αθηνά», 2 μ.μ. - 10 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ