Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι μουσικοί για το Ασφαλιστικό

Τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού - Συνταξιοδοτικού συστήματος για τους μουσικούς ζητά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας, το οποίο κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα, στα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΠΟΘΑ.

Υπογραμμίζοντας τα χρόνια προβλήματα των μουσικών, που μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και αβεβαιότητα, ο ΠΜΣ ζητά, μεταξύ άλλων: Να μην αποχαρακτηριστεί το επάγγελμα από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Εφαρμογή της υπάρχουσας ΣΣΕ και υπογραφή νέων συμβάσεων στους τομείς εργασίας των επαγγελματιών μουσικών. Να μην επιβληθούν νέοι φόροι. Γενναία χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Σύνταξη στα 55 για όλες τις ειδικότητες των μουσικών και για τις γυναίκες και τα «πνευστά» στα 50. Κατώτατη σύνταξη 200.000 δρχ. για όλους. Πάταξη της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών, διατήρηση του εποχιακού βοηθήματος και επέκτασή του σε άλλους κλάδους μουσικών (ωδεία, ορχήστρες). Αμεση ένταξη των αλλοδαπών μουσικών στη νόμιμη εργασία. Υπολογισμός των ενσήμων στα δελτία παροχής, αθροιστικά ως συντάξιμα και πέρα των 500 ενσήμων στα πολλαπλής απασχόλησης στην ανώτατη κλίμακα, ενώ για ασφαλιστικές καλύψεις δημιουργία «Τράπεζας ενσήμων του εργαζόμενου μουσικού».

Στο υπόμνημα τονίζεται πως υπάρχει λύση «και μάλιστα με την υπάρχουσα νομοθεσία, αρκεί να υπάρχει και η βούληση της πολιτείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ