Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Ισχυρή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Ισχυρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χτες το απόγευμα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο Emab Plaza στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, προκαλώντας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 17 άλλων.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε νιγηριανά και διεθνή πρακτορεία πως το ωστικό κύμα διασκόρπισε ανθρώπινα μέλη σε αρκετές δεκάδες μέτρα από το επίκεντρο της επίθεσης, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε παρακείμενα κτίρια και οχήματα.

Από τις πρώτες ώρες, οι νιγηριανές αρχές φωτογράφισαν ως πιθανότερο δράστη της βομβιστικής επίθεσης ισλαμιστές τρομοκράτες της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που έχει εξαπολύσει ανοιχτά «πόλεμο» σε όλη τη χώρα, με υποτιθέμενο στόχο τη δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου. Δύο επιθέσεις της «Μπόκο Χαράμ» τον περασμένο Απρίλη στην Αμπούτζα σε πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 120 ατόμων.

Νωρίτερα, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Χαϊλεμαριάμ Ντεζαλέ ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στη Νιγηρία, δηλώνοντας μετά το πέρας συνάντησής του με τον Νιγηριανό Πρόεδρο Γκουντλάκ Τζόναθαν πως οι πραγματικοί χρηματοδότες της τρομοκρατίας στην Αφρική «βρίσκονται εκτός ηπείρου» και ότι υπάρχει ανάγκη μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ανάσχεση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ