Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Στο στόχαστρο το μετρό του Καΐρου

KAΪΡΟ.--

Εξι εκρήξεις βομβών μικρής ισχύος σημειώθηκαν χτες σε σταθμούς του μετρό στο Κάιρο και σε δικαστήριο της Ηλιούπολης, προκαλώντας συνολικά τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Οι επιθέσεις στους σταθμούς του μετρό, Σούμπρα και Γκάμρα, και σε άλλους τρεις στα βόρεια προάστια, σημειώθηκαν νωρίς το πρωί κατά τις ώρες αιχμής και μετακίνησης των περισσότερων εργαζομένων, με διαφορά μερικών λεπτών. Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών Χαμί Αμπντέλ Λάτιφ χαρακτήρισε τις επιθέσεις «απεγνωσμένη προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης των "Αδελφών Μουσουλμάνων" να αποδείξουν πως υπάρχουν».

Σημειώνονται περίπου ένα μήνα μετά από την εκλογή του στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Σίσι στον προεδρικό θώκο της Αιγύπτου και ενώ ο τελευταίος πραγματοποίησε χτες την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος Σίσι συναντήθηκε χτες στο Αλγέρι με τον Αλγερινό ομόλογό του Αμπντέλ Αζίζ Μπουτεφλίκα και συζήτησαν μεταξύ άλλων την τρομοκρατία και την «εκρηκτική κατάσταση στη Λιβύη». Ο Αιγύπτιος πρόεδρος σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Δυτικοαφρικανική Γουινέα Ισημερινού, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ