Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός να σημαδέψει τον ένοχο, την τάξη που έχει την εξουσία

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, από το βήμα της Βουλής, επισήμανε ότι είναι τουλάχιστον κοροϊδία να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ και ότι θα μειωθούν τα τιμολόγια, προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα έρχονται: «Μη μας πουλάτε τώρα παραμύθια», σημείωσε, «ότι με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, με ζούγκλα κατάσταση, θα διασφαλίσετε εσείς μόνο τους εργαζόμενους της ΔΕΗ απέναντι στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους με τη συμφωνία σας», ενώ με στοιχεία έδειξε πόσο ακριβά πλήρωσαν και πληρώνουν την πορεία της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και ο λαός, ο οποίος σήμερα έφτασε να αντιμετωπίζει ενεργειακή φτώχεια και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να είναι χωρίς ρεύμα.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι τμήμα της πορείας απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και στην Ελλάδα, πορεία που έχει ξεκινήσει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στην οποία συνέβαλαν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανάμεσα στα άλλα, και τις πλάτες που έβαλαν στην πορεία αυτή οι παρατάξεις των συγκεκριμένων κομμάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου.

«Ποιος είναι ο στόχος», πρόσθεσε, «αυτής της πολιτικής; Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν νέα πεδία εξασφαλισμένης κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους, ώστε να βρουν διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κέρδη».

Τόνισε ότι «η διάσπαση της ΔΕΗ υπηρετεί και την ικανοποίηση αντίπαλων μονοπωλιακών ομίλων. Και δε θέλουμε να κάνουμε ονομαστικό κατάλογο. Είναι κάποιοι που είναι μέσα στη ΔΕΗ και λυμαίνονται τη ΔΕΗ και είναι και κάποιοι που είναι έξω από τη ΔΕΗ σήμερα, οι οποίοι θέλουν να μπουν και αυτοί. Αρα, θέλετε να τους ικανοποιήσετε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όποιος υπερασπίζεται τη σημερινή ΔΕΗ, δεν υπερασπίζεται και αυτούς που τη λυμαίνονται και δεν θέλουν να χάσουν και ένα μερίδιο».

«Εμείς», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, «λέμε ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, σε ορυκτά, σε νερό, σε αέρα, σε ήλιο και ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης όλα αυτά τα προσφέρει στο κεφάλαιο, γιατί το κίνητρο είναι το κέρδος. Γι' αυτό και λέμε ότι χρειάζεται κοινωνικοποίηση, να γίνει λαϊκή περιουσία, να υπάρξει λαϊκή εξουσία.

Σήμερα λέμε ότι πρέπει ο λαός συνολικά να ξεσηκωθεί, ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, να σημαδέψει τον ένοχο - και ο ένοχος είναι η τάξη που έχει την εξουσία - να προσπεράσει τις αυταπάτες που του δημιουργούν ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική λύση χωρίς να αλλάξει χέρια η εξουσία. Ο λαός πρέπει να βάλει στόχο τη δική του εξουσία, γιατί του ανήκει και η Ενέργεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ