Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Ενα ακόμα αρνητικό ρεκόρ

Η Ελλάδα διαθέτει το γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων στην ΕΕ μαζί με την Πορτογαλία. Η διαπίστωση του TERM (σ.σ. υπηρεσία για την παρακολούθηση των μεταφορών) έρχεται να ενισχύσει τις διαπιστώσεις που δημοσιεύονται στη διπλανή στήλη για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη χώρα μας. Και ναι μεν δεν είμαστε θιασώτες της εδώ και τώρα αλλαγής των ΙΧ αυτοκινήτων με νέα μη(;) ρυπογόνα, αλλά πρέπει να εντοπίσουμε, για άλλη μια φορά, τα ελάχιστα βήματα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου μεταφορών - το οποίο βρίσκεται, ουσιαστικά, υπό διωγμό - και των Μέσων Μαζικής Μεταφορών, που χωρίς άλλο πρέπει να αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση της μεταφοράς των πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και προς αυτές τις κατευθύνσεις η κυβέρνηση της «αλλαγής» ελάχιστα έχει πράξει. Τα λόμπι των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιριών πετρελαίου και των εμπλεκομένων κλάδων είναι πολύ ισχυρά. Μην τους δυσαρεστήσουμε τους ανθρώπους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Συνέδριο στην Αβάνα

Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας πραγματοποιήθηκε τη βδομάδα που πέρασε στην Κούβα, με συμμετοχή γεωργών, αχτιβιστών, επιστημόνων και οικολογικών οργανώσεων πολλών χωρών. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε πληροφορίες γι' αυτά που έγιναν, μια και στη χώρα αυτή η Βιολογική Γεωργία έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια.

Δίκτυο Οργανώσεων εναντίον των Μεταλλαγμένων Προϊόντων

Δεκαπέντε οργανώσεις συμμετέχουν στην παραπάνω πρωτοβουλία, με στόχο να βάλουν ένα φρένο σε μια κατάσταση ανεξέλεγκτη στη χώρα μας και, κυρίως, να πληροφορήσουν τους πολίτες με τα όσα συμβαίνουν εν κρυπτώ σε βάρος της υγείας τους, με την πλήρη συνενοχή των αρμοδίων.

Ζητούνται εθελοντές

Η δράση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Πουλιών και Ζώων που βρίσκεται στην Αίγινα είναι γνωστή. Το Κέντρο ζητά εθελοντές, πάνω από δεκαέξι ετών για τουλάχιστον τρεις μέρες για να υποστηρίξουν το έργο του. Οι καλοκαιρινές μέρες πλησιάζουν. Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΔΥΩ τ. 15

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα (από άποψη περιεχομένου) τεύχη του περιοδικού για την Οικολογική Γεωργία, με εξώφυλλο εικονογραφημένο από τον γνωστό σχεδιαστή Γ. Καλαϊτζή, κυκλοφόρησε με πλήθος ειδήσεων και άρθρων, φυσικά για την Οικολογική Γεωργία. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του υπουργείου Γεωργίας, που είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το προηγούμενο Σάββατο, πολλοί γεωργοί στρέφονται προς την Οικολογική Γεωργία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βέβαια, το κίνημα αυτό βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, αλλά οι επιδόσεις του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Στο συγκεκριμένο τεύχος, εκτός από την ελληνική ενημέρωση, υπάρχει πληθώρα ειδήσεων για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη. Κι, όπως πάντα, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη Γενετική Μηχανική, νέα από την αγορά των βιολογικών προϊόντων και βιβλιοπροτάσεις που σχετίζονται με το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ