Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στα «Νέα Δειλινά»

Επεισόδια με δύο τραυματίες, έναν αστυνομικό και έναν εργαζόμενο, σημειώθηκαν χτες στο χώρο που στεγάζει το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης «Νέα Δειλινά», στη Γλυφάδα, όταν δύο δικαστικοί επιμελητές επέδωσαν την οριστική δικαστική απόφαση για την έξωση των ενοικιαστών του χώρου, τη στιγμή που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι 50 εργαζόμενοι που απειλούσαν να αυτοπυρποληθούν.

Σε αυτήν την έκταση που ανήκει στο δημόσιο, πρόκειται να κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Αγίου Κοσμά και, στο πλαίσιο των εργασιών, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε εδώ και δεκαπέντε ημέρες στην κατεδάφιση των κτιρίων που στέγαζαν τις Ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας και Τοξοβολίας.

Ο Γρηγόρης Πανταζής, δικηγόρος της Βαρβάρας Μιχαηλίδου, η οποία έχει τα μισθωτικά δικαιώματα του χώρου, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πελάτης του έχει τα δικαιώματα αυτά μέχρι το 2002, με απόφαση της 25/5/2000 και ενώ είχαν ήδη χωροθετηθεί τα έργα της Ολυμπιάδας. Υποστήριξε, επίσης, ότι μέχρι και πριν από δύο ημέρες είχε διαβεβαιώσεις ότι το κέντρο θα λειτουργήσει μέχρι και τον Αύγουστο, οπότε και λήγει η θερινή σεζόν. Τόνισε, δε, ότι η αποζημίωση που δίνεται (σ.σ. 20 εκατ. δρχ.) είναι πολύ μικρή για μια επιχείρηση αξίας περίπου μισού δισ. δρχ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι «οι πάντες είχαν ειδοποιηθεί. Ζητάμε την κατανόησή τους. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο πρέπει και αυτοί να γνωρίζουν ότι έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και πρέπει να προλάβουμε τις προθεσμίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ