Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σκοτώθηκε Αμερικανός στρατηγός

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Στολή του αφγανικού στρατού φορούσε ο ένοπλος που προχτές άνοιξε πυρ μέσα σε στρατιωτική ακαδημία που βρίσκεται λίγο έξω από την Καμπούλ, προκαλώντας μεταξύ άλλων το θάνατο του Αμερικανού στρατηγού Χάρολντ Γκριν.

Ο Γκριν είναι ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και η είδηση έδωσε νέα τροφή στις συζητήσεις για την «ασφάλεια» στη χώρα, με δεδομένο ότι στα τέλη του 2014 αναμένεται να μείνουν μόλις 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Τα πυρά του Αφγανού (που σκοτώθηκε επί τόπου) τραυμάτισαν 15 ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί υψηλόβαθμοι Γερμανοί και Αφγανοί στρατιωτικοί.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέγκελ επικοινώνησαν με τους επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων και ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι μίλησε για «πράξη εχθρών που δε θέλουν να δουν το Αφγανιστάν να έχει ισχυρούς θεσμούς».

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι συμπλοκές μεταξύ Αφγανών στρατιωτών και μελών των στρατιωτικών δυνάμεων άλλων χωρών που βρίσκονται στη χώρα. Επίσης, χτες, στην ανατολική επαρχία Πάκτια, ένας Αφγανός αστυνομικός σκοτώθηκε όταν αντάλλαξε πυρά με ΝΑΤΟικούς στρατιώτες κοντά στα γραφεία του τοπικού κυβερνήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ