Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο για να μην περάσει το «τρομονομοσχέδιο»

Την Πέμπτη, 31 Μάη, στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Από το συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα
Από το συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα
Στους δρόμους κατεβαίνει ο λαός της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Μάη για να μην περάσει ο νέος «τρομονόμος», να μην ψηφιστεί στη συνείδηση του λαού, να μην μπουν στην κλίνη του Προκρούστη οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Η παλλαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί και θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. από το Βαρδάρη, το άγαλμα του Βενιζέλου και την Καμάρα.

Η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης βεβαιώνει πως ο λαός και η νεολαία του νομού θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση. Ηδη μετά τους Φοιτητικούς Συλλόγους που με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) μέσα από το 11ο Πανσπουδαστικό Συνέδριό της, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, αποφάσισε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πέμπτης, που αποτελεί την πρώτη μαζική απάντηση του λαού και καλεί όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος. Μάλιστα, με σχετικό ψήφισμα διακηρύττει ότι η καλύτερη απάντηση στον «τρομονόμο» είναι «η μαζικοποίηση του λαϊκού κινήματος, η ένταση των αγώνων του».

Στο ψήφισμα καταγγέλλεται ότι με τον «τρομονόμο» «στο όνομα της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος τίθεται σε αμφισβήτηση το τεκμήριο της αθωότητας, θεσμοθετείται η παρακολούθηση των συγκεντρώσεων και πορειών, καθένας μπορεί να θεωρηθεί και μόνο από τις ιδέες του μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθένας μπορεί να τεθεί ακόμα και υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση...». Επίσης σημειώνεται πως «πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα, άξια συνέχεια του αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης, συνέχεια των αγροτοδικείων, του ιδιώνυμου απέναντι στους μαθητές και των μαθητοδικείων, συνέχεια της Συνθήκης Σένγκεν, του ηλεκτρονικού φακελώματος, της ποινικοποίησης του συνόλου σχεδόν των κινητοποιήσεων, των απεργιών του λαού, των παρακολουθήσεων κλειστών και ανοιχτών συγκεντρώσεων από την Ασφάλεια». Και καταλήγει τονίζοντας πως η καλύτερη απάντηση στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει στον «αμερικανόπνευστο γύψο» τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας, είναι «η μαζικοποίηση του λαϊκού κινήματος και η ένταση των αγώνων για να μην περάσει ο "τρομονόμος"».

Παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Στο μεταξύ στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Μιχάλης Σπυριδάκης κάλεσε το νομάρχη, σύσσωμο το ΝΣ και τις παρατάξεις να καταδικάσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για την ψήφιση του «τρομονόμου» και να καταγγείλουν το νόμο ως δημοκρατικά απαράδεκτο. Επίσης κάλεσε να πάρουν απόφαση και να παραστούν στο συλλαλητήριο της Δημοκρατικής Συσπείρωσης. «Η συμπεριφορά αυτή - της κυβέρνησης - είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά και επικίνδυνη γιατί στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών και της υποτελούς ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται οι Λαϊκές και Δημοκρατικές Ελευθερίες και τα Δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα πολλών Ελλήνων, γενεών αγωνιστών», ανέφερε ο Μ. Σπυριδάκης και κατέθεσε σχετικό ψήφισμα προς έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ομως το ΝΣ, που ακολούθησε, «σφύριξε» αδιάφορα για άλλη μια φορά σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά το σύνολο του λαού του τόπου. Παρέπεμψαν να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ως θέμα ημερήσιας διάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ