Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αγώνες δίνουν τη μόνη προοπτική για το λαό

Συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι της χώρας και, ιδιαίτερα, ο λαός της Λέσβου με την πλούσια αγωνιστική παράδοση, πρέπει να συνεχίσουν τον ενωτικό αγώνα τους, όχι μόνον ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική και άλλα μεμονωμένα αντεργατικά μέτρα, αλλά ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που υπηρετούν και τα άλλα κόμματα υποστηριχτές της. Ο αγώνας θα γίνεται πιο αποτελεσματικός όσο, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες αναπτύσσουν κοινούς αγώνες και για τα εργατικά και τα αγροτικά προβλήματα, για τα προβλήματα των επαγγελματιών. Τα παραπάνω υπογράμμισαν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 25 Μάη, με τη συμμετοχή των: Στρατή Κόρακα, Ευρωβουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Σταύρου Σκοπελίτη βουλευτή Λέσβου του Κόμματος και του γραμματέα της ΝΕ Απόστολου Κοσμόπουλου.

Ο Στρατής Κόρακας κατάγγειλε τα λευκά κελιά στην Τουρκία και την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης (Γ. Παπανδρέου κλπ.) και των ιθυνόντων της ΕΕ, ενώ μαζί με την ιμπεριαλιστική πολιτική στα Βαλκάνια και τα μέτρα διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, υποβάθμισης της Υγείας και Πρόνοιας, της Παιδείας κλπ., καταδικάστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει το γνωστό τρομονόμο, σύμφωνα με τις επιταγές των ιμπεριαλιστών.

Αναφερόμενος στα τοπικά προβλήματα και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και ειδικότερα σχετικά με το λάδι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα: Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να καταστρέψουν το μικρό και μεσαίο αγρότη, να καπιταλιστικοποιήσουν την αγροτική οικονομία, υπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό και επιβάλλουν τα πλαφόν στην παραγωγή, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στους αγρότες.

Καμιά κουβέντα στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ δε γίνεται από τους αρμόδιους για την επαναφορά της παρέμβασης που δίνει το δικαίωμα στον ελαιοπαραγωγό να εξασφαλίσει ένα λογικό εισόδημα, για να μπορέσει να συνεχίσει την καλλιέργειά του, εξήγησε ο Στρ. Κόρακας, για να προσθέσει: Θέλουν να εξαναγκάσουν τους αγρότες να εγκαταλείψουν την καλλιέργειά τους και να παραιτηθούν από τις αγροτικές ασχολίες. Αλλωστε, κανένα από τα έργα που γίνονται εδώ στη Λέσβο δεν έχουν καμιά σχέση με το μέλλον του νησιού μας, διαπίστωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακτοπλοΐας ο Απόστολος Κοσμόπουλος, θα τονίσει: Από το 1992, παραδίνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε ξένες και ντόπιες εταιρίες, ενώ λένε ψέματα ότι θα μειωθούν τα ναύλα. Μέσα σ' αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το ξεπούλημα των λιμανιών στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια της χώρας, παρά για τα μεγάλα συμφέροντα. Το ΚΚΕ, καταγγέλλει αυτή την πολιτική και προβάλλει τη μόνη φιλολαϊκή θέση για τη δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Ακτοπλοΐας που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για την εξυπηρέτηση των νησιών και των επιβατών.

Οι αγώνες μαζί με την ενίσχυση του ΚΚΕ στην προοπτική της δημιουργίας του Λαϊκού Μετώπου μπορούν να αποτελέσουν το μοχλό προώθησης μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής υπέρ του λαού, σε αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού, κατέληξαν τα στελέχη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ