Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά αντιδημάρχου

Την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Καλαμάτας Κώστα Αθανασόπουλου καταγγέλλει στο μεσσηνιακό λαό η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του τελευταίου να παρεμποδίσει συνεργείο που κολλούσε αφίσες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», οι οποίες καλούσαν σε δράση κατά του «τρομονόμου». Ο εν λόγω κύριος, επικαλούμενος τη «ρύπανση» και τις «κείμενες διατάξεις», κάλεσε την αστυνομία και απαίτησε να προχωρήσει σε συλλήψεις. Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως βρίσκει τον «τρομονόμο» «πολύ ήπιο».

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Παραδίδουμε τον αφισοκυνηγό και οπαδό του "τρομονόμου" αντιδήμαρχο στην κρίση και καταδίκη του λαού της Μεσσηνίας. Προειδοποιούμε όσους καλύπτουν ή στηρίζουν τέτοιες φασιστικές πρακτικές εν έτει 2001 ότι αυτά δεν περνάνε κι ότι το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να μειώσει τη δράση του στο ελάχιστο. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική των διώξεων και της καταστολής που ακολουθεί απέναντι στο λαό που αγωνίζεται, με στόχο να του κάμψει το φρόνημα και να επιτύχει - όπως νομίζει - το πιο εύκολο πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής. Καταγγέλλουμε ακόμα τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο γιατί στέλεχός της είναι ο Κώστας Αθανασόπουλος, αλλά κυρίως γιατί στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης (και σε αυτά τα ζητήματα). Γιατί τα ίδια ταξικά συμφέροντα υπηρετούν και γιατί την ίδια πολιτική έχουν.

Καλούμε το δημοκρατικό λαό της πόλης:

  • Να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα και τους φορείς τους.
  • Να συσπειρωθεί στην πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, κατά του "τρομονόμου" και των διώξεων, να υψώσει ασπίδα προστασίας πάνω απ' τα κεφάλια των λαϊκών αγωνιστών.

Αμεσο ζήτημα είναι η μαζική - μαχητική δράση κατά του "τρομονόμου", αλλά και η υπεράσπιση των διωκόμενων αγροτών και των ΚΝιτών της Κυπαρισσίας (που δικάζονται στις αρχές Ιούνη)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ