Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στις Βρυξέλλες, για τον Αχελώο...

Για τις Βρυξέλλες αναχωρούν σήμερα το πρωί τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, ύστερα από πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της επίσκεψής τους θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ, προκειμένου να θέσουν το θέμα της επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης του έργου που θα δώσει «ανάσα» ζωής στη Θεσσαλία.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αντιπροσωπεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου (η Επιτροπή απαρτίζεται από τους Κ. Τζανακούλη, αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕ και δήμαρχο Λάρισας, Κ. Γκούμα, γραμματέα της ΠΑΣΕ, πρώην πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ, Κ. Καλόγηρο, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ και Π. Ηλιάδα, πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας), ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την πρόσκληση που απηύθυνε στην ΠΑΣΕ για να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι το έργο εκτροπής του Αχελώου είναι πολλαπλού σκοπού και πανελλαδικής εμβέλειας.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Γ. Χώτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της ΠΑΣΕ, όχι μόνο πρέπει να στηριχτούν, αλλά σύσσωμοι οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας θα πρέπει να συστρατευτούν μαζί της για να υπάρχουν αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το «χέρι» του. Και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες ότι από μια επίσκεψη θα λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ