Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Ζήλεψε τη δόξα των ναρκωτικών»

Ανακοίνωση, με αφορμή τη συμμετοχή του Στ. Μπένου στην ομάδα των βουλευτών, που προτείνουν ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών, με πρόταση νόμου

«Μετά από την προτροπή του Γ. Παπανδρέου πως "μπορείς και εσύ να φυτέψεις μια γλάστρα στο μπαλκόνι του με χασίς", ζήλεψε τη δόξα του ο πατριώτης μας Στ. Μπένος και προσπαθεί να τον ξεπεράσει στη δόξα των ναρκωτικών, θέλοντας να τα νομιμοποιήσει και έτσι να εκπληρώσει τους "ευσεβείς πόθους του"!!!»

Τα παραπάνω λόγια είναι το υστερόγραφο, που πρόσθεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ στην προκήρυξη του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που εξέδωσε στις 24.5.2001, την επομένη που οι Μ. Δαμανάκη και Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ), Στ. Μπένος και Σπ. Βούγιας (ΠΑΣΟΚ) και Π. Τατούλης (ΝΔ) δημοσιοποίησαν την κοινή πρόταση νόμου που οδηγεί στην περαιτέρω απελευθέρωση της χρήσης, καθώς και για την ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών απ' τα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Σπ. Μπένος έφερε ως επιχείρημα υπέρ της πρότασης νόμου την ευκολία με την οποία μπορούν οι νέοι να αγοράσουν χασίς στη Μεσσηνία, όπου - όπως είπε - υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διάδοση των ναρκωτικών.

Το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «η κοινή πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, για τη νομιμοποίηση της διακίνησης και της χρήσης των ναρκωτικών, μόνο σαν πρόκληση μπορεί να την εκλάβει η νεολαία, που κατά χιλιάδες κατέβηκε τα τελευταία χρόνια στους δρόμους να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της χώρας μας να παλέψει «για μια κοινωνία με ελεύθερους ανθρώπους και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά», γιατί «η μετατροπή του κράτους σε πρεζέμπορα - διακινητή ναρκωτικών, είναι η άλλη όψη του κράτους - χωροφύλακα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ