Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στήριγμα και καμάρι του αγρότη!

Η ίδρυση της ΠΑΣΥ «ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα» στο αγροτικό κίνημα, καθώς δημιουργεί προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των αγώνων της αγροτιάς

H ΠΑΣΥ είναι πια μια πραγματικότητα. Σε σύσκεψη εκατοντάδων εκπροσώπων του συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος, καθώς και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε, προχτές Κυριακή 27 Μάη, στη Λάρισα, ιδρύθηκε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Η ΙΔΡΥΣΗ της ΠΑΣΥ - ως ανάγκη των καιρών και προσταγή του μέλλοντος - «ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα» στο αγροτικό κίνημα της χώρας μας, καθώς δημιουργεί προϋποθέσεις και θέτει τις βάσεις για να είναι αποτελεσματικοί και να έχουν προοπτική οι αγροτικοί αγώνες. Γι' αυτό και γεμίζει με ελπίδα κι αισιοδοξία την αγροτιά της πατρίδας μας. Γι' αυτό και προκαλεί αγωνία κι ανησυχία στους διαμορφωτές, τους εκάστοτε διαχειριστές και στους λογής - λογής υποστηρικτές της αντιαγροτικής πολιτικής, που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

ΜΕ ΤΗΝ ίδρυση και δραστηριοποίηση της ΠΑΣΥ, ο μικρομεσαίος αγρότης βρίσκει το στέρεο, αγωνιστικό στήριγμά του. Τώρα ξέρει πως, βγαίνοντας στο δρόμο της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων του και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα, θα μπορεί να στηρίζεται στην ΠΑΣΥ, για την καλή οργάνωση, τον αποτελεσματικό συντονισμό και την προοπτική των κινητοποιήσεων, καθώς και για τη σωστή ιεράρχηση, προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων του.


ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ, επίσης, να δίνει από καλύτερες θέσεις τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιχείρησης τρομοκράτησης του αγροτικού κόσμου, στην οποία καταφεύγουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, μέσω των κρατικών και δικαστικών μηχανισμών, αλλά και των προσπαθειών για την υπονόμευση της αγωνιστικής ενότητας της αγροτιάς, στις οποίες επιδίδονται, κάθε φορά, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Η ΠΑΣΥ, ως πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των αγώνων της αγροτιάς, δεν είναι απλώς μια άλλη αγροτική οργάνωση. Είναι το «κάτι άλλο». Είναι η ελπίδα και η απαντοχή του Ελληνα αγρότη. Είναι «το καύχημα και το καμάρι» του ξωμάχου, στον αγώνα που δίνει για να μην ξεριζωθεί από τη γη του, για ένα καλύτερο αύριο της αγροτιάς και της Ελλάδας...


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ