Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με πυξίδα την καπιταλιστική ανάκαμψη

Σαν πιστοποίηση των ικανοτήτων του στη διαχείριση περιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή Τσίπρα στο συνέδριο του ιδρύματος «Αμπροζέτι»
Σαν πιστοποίηση των ικανοτήτων του στη διαχείριση περιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή Τσίπρα στο συνέδριο του ιδρύματος «Αμπροζέτι»
Να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών για τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, επιχειρούν τα στελέχη του. Ετσι, κάνουν λόγο για υποσχέσεις «κοστολογημένες» και «ρεαλιστικές», που θα στηριχτούν οικονομικά από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα κονδύλια της ΕΕ. Εφτασε, χτες, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γ. Μηλιός να ισχυριστεί «είμαστε σίγουροι ότι σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο, από την φοροδιαφυγή, ένα ποσοστό γύρω στο 50%, μπορούμε να το συλλέξουμε. Σε λίγο χρόνο, σε μήνες».

Ταυτόχρονα, η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση εξαντλείται πλέον γύρω απ' το ζήτημα της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και το ποιο μείγμα διαχείρισης μπορεί να την υπηρετήσει καλύτερα. Ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» είπε ότι «χρειάζεται ένα διαφορετικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, πολύ χαλαρότερο από αυτό που υπάρχει, προκειμένου να υπάρξει η στοιχειώδης ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας θα παρουσιάσει «τις βασικές δεσμεύσεις, τις βασικές κατευθύνσεις και τις βασικές πηγές χρηματοδότησης» γιατί «προφανώς θέλει μια κοστολόγηση και θέλει και μια συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης διότι όταν μειώνεις κάτι σε κάποια έσοδα πρέπει να δεις από πού αλλού θα αντλήσεις». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «οι πηγές χρηματοδότησης μιας οικονομίας είναι πολύ συγκεκριμένες δεν μπορούν να ανακαλυφθούν άλλες».

Ερωτηθείς για την παρουσία Τσίπρα στο συνέδριο του ιδρύματος «Αμπροζέτι» στην Ιταλία, ο Π. Σκουρλέτης επανέφερε τους κομπασμούς ότι «υπάρχει μια πολιτική παρουσία η οποία επιδρά καταλυτικά μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Διέγνωσε, μάλιστα, ότι στο πολιτικό προσωπικό του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, με το οποίο συναγελάζεται ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «μια πολύ ενδιαφέρουσα κινητικότητα, μας ενδιαφέρει, μέσα εκεί θέλουμε να δράσουμε, να δημιουργήσουμε συμμαχίες ... για να πετύχουμε μια καλύτερη εκπροσώπηση για τη χώρα μας και μια καλύτερη συνεννόηση με την υπόλοιπη Ευρώπη ... η παρουσία, οι πολιτικές απόψεις που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας συμπίπτουνε με έναν έντονο προβληματισμό εντός της Ευρώπης ο οποίος αμφισβητεί για πρώτη φορά ευθέως την κυρίαρχη γερμανική στρατηγική για το πώς θα πορευτεί η Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ