Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διαπιστευτήρια σε κεφάλαιο και ΕΕ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ τη Δευτέρα

Για τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του ιδρύματος «Αμπροζέτι» ρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ τη Δευτέρα. Στην απάντησή του σημείωσε:

«Είναι δείγμα γραφής των τελευταίων δύο χρόνων - και τους τελευταίους μήνες πιο έντονα - μιας πορείας, που ακολουθεί η ηγεσία αυτού του κόμματος και του προέδρου του φυσικά, ως εκφραστής της πλειοψηφίας της ηγεσίας αυτού του κόμματος, και συνολικά του κόμματος, ώστε να δώσει διαπιστευτήρια προς την ΕΕ, τους ομίλους, προς συγκεκριμένα συμφέροντα, τμήματα της αστικής τάξης, όπως λέμε εμείς. Και τέτοια είναι, ο ΣΕΒ εδώ στην Ελλάδα και βεβαίως στην Ευρώπη με όλους αυτούς τους κυρίους που συναγελάζεται, συντρώγει και πέρασε αυτές τις μέρες στο Κόμο. Μάλιστα πολλοί λένε, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έτσι γράφεται, ότι θεωρείται μια μικρή λέσχη Μπίλντεμπεργκ για την Ιταλία, γίνεται με κλειστές θύρες κ.λπ.

Μάλλον αποστροφή δημιουργεί, και προς το λαό μας, η τοποθέτηση ότι "ξέρετε, μακάρι να πήγαινε και ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος και να τους τα έλεγε έξω απ' τα δόντια, όπως τα είπε ο κ. Τσίπρας", το άκουσα σήμερα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, από κάποιον του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, δεν ντρεπόμαστε; Να πας σε κλειστές θύρες με τον Μπαρόζο και τους άλλους να συζητάς για την ανάκαμψη δήθεν της Ευρώπης και της Ελλάδας για να πείσεις... Ποιον να πείσεις, τον Μπαρόζο, τους εκπροσώπους της Μέρκελ, του γαλλικού κεφαλαίου, του ιταλικού κεφαλαίου; Αυτοί είναι ενωμένοι ενάντια στους λαούς και ενάντια στο λαό της χώρας μας και τρώγονται σαν τα σκυλιά, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των δικών τους συμφερόντων, των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων. Οι Γάλλοι των γαλλικών, οι Γερμανοί των γερμανικών, αυτή η ιστορία γίνεται.

Εμείς θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες τοποθετήσεις και ως πράξεις μάς προβληματίζουν βαθιά, νομίζουμε πρέπει να προβληματίσουν και να ανησυχήσουν και τον ελληνικό λαό. Θεωρούμε προδιαγεγραμμένη αυτή την πορεία τέτοιων κομμάτων, είναι από τη φύση τους τέτοια κόμματα, οδηγούνται σε συνεχείς μετατοπίσεις, μεταλλάξεις και αλλαγές των θέσεών τους σε όλο και πιο συντηρητικές, αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Τώρα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση τα κάνει αυτά, φανταζόμαστε τι θα γίνει, εάν γίνει κάποια στιγμή που είναι πιθανόν, κυβέρνηση.

Φυσικά, δεν μπορεί να μη σχολιάσουμε ότι έξι χρόνια τώρα, κάθε χρόνο ο κ. Τσίπρας ήταν στη ΔΕΘ. Και δεν είναι απαραίτητο κάθε χρονιά να είναι οπωσδήποτε ένας πολιτικός αρχηγός - εννοώ στο συλλαλητήριο και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων - όμως ο συμβολισμός αυτός και ποια χρονιά λείπεις, έχει τη σημασία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ