Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πάλη για κατοχύρωση της Κυριακής - αργίας

Ανακοίνωση με αφορμή την προχτεσινή απόφαση του ΣτΕ

Να δώσουν συνέχεια στην πάλη για να κατοχυρώσουν την Κυριακή ως μέρα ξεκούρασης, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την Κυριακή - αργία. Με βάση την απόφαση, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αναστέλλεται προσωρινά, ενώ η τελεσίδικη απόφαση θα προκύψει από νέα συνεδρίαση του ΣτΕ το Νοέμβρη (θα εκδοθεί στις αρχές του νέου έτους).

«Αυτή η απόφαση, έστω και προσωρινά, είναι θετική. Μας βοηθάει να κερδίσουμε χρόνο, να οργανώσουμε την πάλη μας, τους αγώνες μας, να κατοχυρώσουμε την κυριακάτικη αργία ως ημέρα ξεκούρασης των εργαζομένων στο εμπόριο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία και προειδοποιεί: «Η κυβέρνηση, το εμπορικό κεφάλαιο δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα, θα επιτεθούν ξανά, για να απελευθερώσουν τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία».

Η Γραμματεία καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να δώσουν συνέχεια στη δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ηδη, από σήμερα, ξεκινούν συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην Ερμού και τα καταστήματα «HONDOS», «NOTOS» και «ATTICA». Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Πειραιά στα καταστήματα του κέντρου και στα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος».

Επίσης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην κεντρική αγορά και τα καταστήματα «NOTOS», «ZARA», «MARKS & SPENCER», «H&M» και «Μασούτης». Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας σε «Καρφούρ - Μαρινόπουλο» και «Πράκτικερ». Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου στα καταστήματα του κέντρου της πόλης και στα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος». Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας στα σούπερ-μάρκετ «Μασούτης». Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στα σούπερ-μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο για την κυριακάτικη αργία(2014-12-13 00:00:00.0)
Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή(2014-12-12 00:00:00.0)
Κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας(2013-07-13 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την απεργία στις 7 Φλεβάρη(2005-01-26 00:00:00.0)
35ωρο - εφτάωρη δουλιά, ζητάει η εργατιά!(2003-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ