Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πενθήμερη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού

Ο Ναρέντρα Μόντι ενώ φτάνει στο Λευκό Οίκο
Ο Ναρέντρα Μόντι ενώ φτάνει στο Λευκό Οίκο
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να τον υποδέχεται χτες στο «οβάλ γραφείο» του Λευκού Οίκου ολοκληρώθηκε η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, στις ΗΠΑ.

Σε χτεσινό κοινό τους άρθρο, που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Μια ανανεωμένη αμερικανο-ινδική εταιρική σχέση για τον 21ο αιώνα» στην «Ουάσιγκτον Ποστ», Ομπάμα και Μόντι σημειώνουν ότι ΗΠΑ και Ινδία «μέσα από τις κοινές μας προσπάθειες, τη φυσική και μοναδική συνεργασία μας μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης για πολλά χρόνια», ενώ επισημαίνεται ακόμα ότι οι δυο χώρες συνδέονται «με κοινές αξίες».

Ορισμένα ΜΜΕ σχολίαζαν ως ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Μόντι έγινε δεκτός για δύο μέρες στο Λευκό Οίκο (αντί για μία που συνηθίζεται για τους ηγέτες ξένων χωρών).

Στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης των δύο ηγετών αναμενόταν να βρεθεί (σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου) η συνεργασία στους τομείς της «καθαρής Ενέργειας», της «ασφάλειας», της «κλιματικής αλλαγής» αλλά και θέματα «περιφερειακού ενδιαφέροντος», όπως η κατάσταση στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ