Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ
Αλλαγές στη διοίκηση της αμερικανικής βάσης

Αλλαγές σημειώνονται στη διοίκηση της ναυτικής και αεροπορικής βάσης των Αμερικανών στη Σούδα. Κατά πληροφορίες, αποχωρεί ο υποδιοικητής της «Αμερικάνικης Ευκολίας Ναυτικού Σούδας» αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γκράιμς (Dimitries Grimes), ο οποίος υπηρετούσε στην Κρήτη επί μία τριετία.

Θυμίζουμε ότι η Σούδα, στην καρδιά της Μεσογείου, προσφέρεται ως το βασικότερο στήριγμα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ και άλλων μονάδων για επιχειρήσεις σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Συνδέεται επιχειρησιακά με τις αγγλικές βάσεις της Κύπρου και κατέχει στρατηγική θέση στους σχεδιασμούς των Αμερικανών για την ευρύτερη περιοχή. Μαζί δε με τις εγκαταστάσεις των ραντάρ στη Ζήρο της Κρήτης αποτελεί έναν ενιαίο ιστό με τη βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και τις αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού του 6ου Στόλου σε υλικά και μέσα, που μεταφέρονται με αεροσκάφη στα αεροπλανοφόρα ή με ελικόπτερα στα άλλα πλοία, για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ