Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκέτη κοροϊδία

Την ερχόμενη Τρίτη, 14 Οκτώβρη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα σπεύσει στο Ζάππειο, για να παρουσιάσει το, εδώ και μήνες, πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση, «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Μόνο, που αυτό που τόσον καιρό εμφανίστηκε ως ένα μέτρο, έστω για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ακραίας φτώχειας στην οποία οδηγεί χιλιάδες οικογένειες η καπιταλιστική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική, αποδεικνύεται τελικά - όπως πολλές φορές είχε γράψει ο «Ριζοσπάστης» - το εργαλείο, μέσω του οποίου θα πέσει άγριο μαχαίρι σε όλα τα επιδόματα, ως ο πολιορκητικός κριός για να διαλυθεί ό,τι έχει απομείνει από την άσκηση προνοιακής πολιτικής.

Απόδειξη, το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015, όπου ρητά αναφέρεται πως «για την καθολική εφαρμογή του προγράμματος σε εθνικό επίπεδο, οι πιστώσεις αναμένεται να καλυφθούν από πόρους που θα προέλθουν αποκλειστικά από τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας στη χώρα».

Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν προβλέπει ούτε ένα πρόσθετο ευρώ για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Ετσι απλά θα κόψει άλλα προνοιακά επιδόματα και θα τα αντικαταστήσει με το νέο. Θα κόψει, δηλαδή, από τους πιο φτωχούς, που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη ενίσχυσης για να δώσει κάτι στους εξαθλιωμένους. Αρα αυτό που εγγυάται η κυβέρνηση είναι μόνο το ανακάτεμα των επιδομάτων και η διαιώνιση της φτώχειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαμοζωή με 200 ευρώ «εγγυημένο» μηνιάτικο (2016-07-12 00:00:00.0)
Μοίρασμα της φτώχειας (2014-11-13 00:00:00.0)
Πρόταση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (2007-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ