Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Μία πάει, ένας έρχεται...

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στα αστικά κόμματα και μορφώματα, στο φόντο των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Σε αυτό το φόντο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αποφάσισε ομόφωνα να διαγράψει τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή. Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κα Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».

Είχε προηγηθεί παραπομπή της Μακρή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ για «αντικομματική συμπεριφορά», ειδικότερα για προσβλητικά σχόλια που φέρεται να έκανε σε βάρος άλλων στελεχών του κόμματος.

Ως απάντηση, η Μακρή απέστειλε ανοιχτή επιστολή - υπόμνημα «στον πρόεδρο του κινήματος και τα μέλη της ΚΟ», στο οποίο εξηγούσε τις θέσεις της, έκανε λόγο για αντικαταστατική παραπομπή και ζητούσε από την ΚΟ «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής», προκειμένου η ίδια να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός»...

Μετά τη διαγραφή της, η Μακρή ξαναχτύπησε με δήλωσή της, όπου εύχεται στους ΑΝΕΛ «καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί», αφήνοντας σπόντες για συνεργασία τους με τη ΝΔ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος, και ο «ανεξάρτητος» βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανακοίνωναν την προσχώρηση του δεύτερου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ