Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι

Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης καταβάλλει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, τη στιγμή που πυκνώνουν οι φήμες ότι επίκεινται νέες αποχωρήσεις απ' την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, με αυτή της Νίκης Φούντα να παρουσιάζεται ως δεδομένη. Η βουλευτής φέρεται αποφασισμένη να ενταχτεί στο σχήμα που ετοιμάζει ο Σπ. Λυκούδης.

Ο γραμματέας της ΚΕ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» προσπάθησε να υποβαθμίσει την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά της υποψηφιότητας Κουβέλη στο Συνέδριο, λέγοντας ότι επρόκειτο για κίνηση που εντάσσεται «στο πλαίσιο των αναζητήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον»!

Αντιπαράθεση, όμως, εκδηλώνεται και ως προς την ερμηνεία που δίδεται στην πολιτική απόφαση και ιδιαίτερα στο τμήμα της που αφορά στις συμμαχίες. Απ' την πλευρά της ηγεσίας γίνεται προσπάθεια να καθησυχαστούν όσοι διαβλέπουν διάχυση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε: «Η απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ξεκάθαρη (...) Διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία. Δεν κάναμε ένα κόμμα το 2010 για να το μετατρέψουμε σε συνιστώσα ενός άλλου κόμματος το 2014. Προχωρούμε και συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας με προγραμματικό περιεχόμενο και προγραμματική ατζέντα».

Απ' την πλευρά της η Μαρία Ρεπούση δήλωσε: «Η απόφαση του Συνεδρίου είναι και αυτό ένα ζήτημα. Μιλάει για αυτόνομη πολιτική και οργανωτική παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλοι το διαβάζουν ως αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Η αυτόνομη οργανωτική και πολιτική παρουσία δεν σημαίνει υποχρεωτικά αυτόνομη κάθοδο. Μπορεί ένα κόμμα να διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία και να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών».

Η ίδια υποστήριξε την προοπτική του «να τα βρουν» οι δυνάμεις του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, αναγνωρίζοντας το ρόλο του κυρίαρχου σ' αυτή τη συνεργασία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά. Ενα άλλο πολύ σημαντικό σημείο είναι να έχει ο καθένας συναίσθηση του μεγέθους του - γιατί και αυτό πρέπει να το έχει -, αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Ρεπούση εξήγησε και γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για την ΚΕ, παραδεχόμενη ότι αυτό δείχνει την απόσταση που θέλει να κρατήσει απ' τον κομματικό μηχανισμό. «Διότι θεώρησα - τα έχω πει στην Κεντρική Επιτροπή αμέσως μετά την ήττα των ευρωεκλογών -, ότι η ηγετική ομάδα και η ηγεσία του κόμματος έχουν ευθύνες. Θεωρώ ότι δεν τις ανέλαβαν στο βαθμό που έπρεπε και η μη κατάθεση υποψηφιότητας εκφράζει ακριβώς αυτή τη θέση», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ