Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΥ
Καταδίκη της ισραηλινής κατοχής

ΡΑΜΑΛΑ.--

Χιλιάδες λαού συνόδευσαν χτες στην τελευταία του «κατοικία», στο κοιμητήριο Αλ Σουχάντα, τον 13χρονο έφηβο Μπαχάα Σαμίρ Μπαντίρ, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στο πλαίσιο μίας ακόμη τρομοκρατικής εφόδου στο χωριό του, στη Μπέιτ Λακίγια της Δυτικής Οχθης.

Με θρήνους αλλά και συνθήματα αγανάκτησης, το πλήθος κατήγγειλε τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και απαίτησε τον τερματισμό της βίας και της δολοφονίας κατά παιδιών και εφήβων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο 13χρονος Μπαντίρ είχε πυροβοληθεί στο στήθος από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών σε πολύ κοντινή απόσταση και ξεψύχησε πριν καν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς, Κχαλέντ Μεσχάαλ, κάλεσε από τη Ντόχα του Κατάρ τους μουσουλμάνους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και την ελεύθερη πρόσβασή τους στο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ, με αφορμή τις επιθέσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε βάρος Παλαιστινίων προσκυνητών.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι προσπαθεί να αλλάξει το στάτους κβο στους ιερούς χώρους της Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι πρόκειται για «αβάσιμες και ψευδείς φήμες».

Το ίδιο 24ωρο, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Ναφτάλι Μπένετ, κατηγόρησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι «δίνουν ώθηση στην τρομοκρατία» οι προχτεσινές δηλώσεις του, ότι η «ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη πυροδοτεί τη βία και οδηγεί στη στρατολόγηση νέων μελών από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ