Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΣΑΚ & ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών

Σε ανακοίνωσή τους η ΕΣΑΚ και η ΔΗΠΑΚ Γιατρών του «Ευαγγελισμού» (που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού του «Εμπολα» και τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται επισημαίνουν: «Θεωρούμε ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται μέσα σ' ένα πλήρως αποδιαρθρωμένο -λόγω ιδιωτικοποιήσεων και μειωμένων επιχορηγήσεων- σύστημα Υγείας, οφείλουν, ταυτόχρονα με την οργάνωση των αγώνων τους για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να σταθούν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί. Να αντιμετωπίσουν τόσο τον πανικό όσο και τον εφησυχασμό του πληθυσμού. Η κατάσταση δε σηκώνει πρόχειρους σχεδιασμούς αλλά ούτε λόγια χωρίς κρατικό χρήμα.

  • Απαιτείται άμεσα υπεύθυνη και συστηματοποιημένη κρατική ενημέρωση από επιστήμονες και μέσω ΜΜΕ.
  • Ιδιαίτερα μέτρα, σε ανώτερο επίπεδο, πρέπει να ληφθούν για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και για τους χώρους μεγάλης προσέλευσης ασθενών. Δεν πρόκειται μόνο για θέματα του αναγκαίου εξοπλισμού (γάντια, μάσκες, μπλούζες, αντισηπτικά, χώροι πρώτης απομόνωσης του ύποπτου κρούσματος). Στις συνθήκες πανικού που επικρατούν στα ΤΕΠ, λόγω πολυπληθούς προσέλευσης ασθενών και συνοδών, είναι πολύ εύκολο ο μολυσμένος με τον ιό ακούσια να επιμολύνει μεγάλο αριθμό υγειονομικών και ασθενών πριν ακόμη χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα.

Αρα, επιβάλλεται να γίνει σοβαρή αποσυμφόρηση των ΤΕΠ με ταχεία ανάπτυξη των δεκάδων υπαρκτών αλλά αδρανών δομών της ΠΦΥ (και ανάπτυξη και άλλων) εδώ και τώρα (!!!), αφού είναι πασίγνωστο πως το 70-80% των προσερχόμενων στα ΤΕΠ είναι υπόθεση της ΠΦΥ. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, παρασκευαστών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και στις δομές της ΠΦΥ και στα ΤΕΠ. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος των λοιμώξεων είναι ο συγχρωτισμός ανθρώπων. Αυτοί που διέλυσαν τις όποιες δομές της ΠΦΥ που υπήρχαν και αυτοί που οραματίζονται δήθεν ...υγιείς επιχειρήσεις στην Υγεία δεν μπορούν να δώσουν λύση, ούτε άμεσα, ούτε μακροπρόθεσμα, στις ολοένα διευρυνόμενες ανάγκες για λαϊκή Υγεία, πολύ περισσότερο σε μια επιδημία».

Αναφερόμενη στην επιλογή του «Αμαλία Φλέμινγκ», ως νοσοκομείο που θα αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά προσβολής, η ανακοίνωση σημειώνει: «Το νοσοκομείο αυτό ετοιμάζονται να το κλείσουν: Εδώ και ένα χρόνο έχουν μειώσει κατά πολύ τη δυναμικότητά του και έχουν μεταφέρει αλλού πάνω από το μισό προσωπικό. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει την άμεση ανάγκη πλήρους επαναλειτουργίας όχι μόνο αυτού του νοσοκομείου αλλά και των υπόλοιπων στα οποία μπήκε λουκέτο τα τελευταία χρόνια. Οπως πρέπει μερικοί να ντρέπονται για τις πολιτικές επιλογές του κεφαλαίου για το κλείσιμο των νοσοκομείων άλλο τόσο πρέπει να ντρέπονται και αυτοί που προσδοκούν ότι μέσα από "υγιή" ιδιωτικά νοσοκομεία θα προσφέρουν έστω και ελάχιστη βοήθεια σε μια ενδεχόμενη επιδημία».

Να σημειώσουμε ότι χτες έγινε άσκηση προσομοίωσης στο «Αμαλία Φλέμινγκ» μετά από προφορικά μαθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ