Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Προκλήσεις και σχέδια για εκατοντάδες εβραϊκούς εποικισμούς

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Καζάνι που βράζει θυμίζει, μέρα με τη μέρα, η Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μετά τον βουλευτή του «Λικούντ» Μόσε Φέιγκλιν που μετέβη την Κυριακή στο χώρο του μεγάλου τζαμιού Αλ Ακσα στην πλατεία των Τεμενών της Αν. Ιερουσαλήμ, υποδυόμενος τάχα τον ευσεβή προσκυνητή, χτες προσήλθε στο χώρο (που επιτρέπει την προσευχή μόνο σε μουσουλμάνους...) και η Μοάλεμ Ρεφαέλι, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Ισραήλ το Σπίτι μας» ηγέτης του οποίου είναι ο υπουργός Οικονομίας, Ναφτάλι Μπένετ.

Η προκλητική εμφάνιση της Ρεφαέλι, μαζί με τραπεζίτη και σωματοφύλακες, προκάλεσε την αντίδραση μουσουλμάνας που κινήθηκε οργισμένα εναντίον της και συνελήφθη άρον - άρον από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στα πέντε βήματα...

Σαν να μην έφθαναν οι συνεχείς προκλήσεις ακροδεξιών Ισραηλινών βουλευτών στην πλατεία των Τεμενών (ή «Ορος του Ναού» όπως την αποκαλούν οι Εβραίοι) με απώτερο στόχο να αλλάξει το καθεστώς που σήμερα επιτρέπει τις προσευχές μόνον σε μουσουλμάνους, χτες το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών άναψε το «πράσινο φως» για την οικοδόμηση 500 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το πρόγραμμα ανέγερσης 500 κατοικιών για Εβραίους εποίκους στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο περιλαμβάνεται στα δύο σχέδια ανοικοδόμησης, τα οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε διατάξει να επιταχυνθούν στις 27 Οκτώβρίη. Η Χάγκιτ Ορφάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής, ισραηλινής οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» που τάσσεται κατά του εποικισμού, σημειώνει πως συνολικά η κυβέρνηση Νετανιάχου επισπεύδει τη διαδικασία κατασκευής συνολικά 1.000 κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ