Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχίζουν να ψάχνουν για τα «drones»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όσων βρίσκονται πίσω από τις συνεχιζόμενες πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών («drones») πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Κουζνέβ, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι το Παρίσι έχει τρόπους να «εξουδετερώσει» τα «drones» και συμπλήρωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος να είμαστε αποτελεσματικοί είναι να μη λέμε τι κάνουμε».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι διαδηλώσεις με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού που συμμετείχε σε διαδήλωση οικολόγων, η οποία δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι, Ναντ και Τουλούζη έγιναν δεκάδες συλλήψεις από την αστυνομία και τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα. Στους διαδηλωτές κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά». Θυμίζουμε ότι ο θάνατος του 21χρονου Ρεμί Φρες σημειώθηκε μετά από κινητοποίηση που έγινε στις 26 Οκτώβρη σε εργοτάξιο φράγματος στην περιοχή Σιβέν. Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις καταστολής θεωρούνται υπεύθυνες για θάνατο διαδηλωτή στη μητροπολιτική Γαλλία από το 1986. Σχετικά με την κατασκευή του φράγματος, η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ έκανε λόγο για «λανθασμένη εκτίμηση», ενώ έγινε γνωστό ότι το σχέδιο κατασκευής του φράγματος έχει ανασταλεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ