Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΛΙΜΑΝΙΑ: Με 24ωρη πανελλαδική απεργία, αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας δίνουν τη δική τους απάντηση στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών που προωθεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας συγκεκριμένες οδηγίες της ΕΕ, αρχίζοντας από τους Οργανισμούς Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της απεργίας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«ΜΙΝΟΣ»: Αθώοι κρίθηκαν χτες από το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι 12 εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΜΙΝΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, που δικάζονταν ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας, με την κατηγορία της παράνομης βίας επειδή δήθεν στις 18/6/2010 παρεμπόδισαν συναδέλφους τους να μπουν και να εργαστούν. Οι εργαζόμενοι έκαναν τότε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Προκειμένου να τους τρομοκρατήσει, η εργοδοσία είχε προχωρήσει στην παράνομη απόλυση, χωρίς αποζημίωση, 16 εργαζομένων και ταυτόχρονα ξεκίνησε τη βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων.

«ΙΝΤΡΑΚΑΤ»: Σε μια ακόμα απόλυση προχώρησε η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στη Λάρισα, συνεχίζοντας το μπαράζ απολύσεων, που ξεκίνησε από τις αρχές του χρόνου, την ίδια ώρα που δίνει μέρος των εργασιών σε εργολάβους. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και άσχημης συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους, σε συνεχή βάση (βρίσιμο, προσβολές, σπάσιμο νεύρων), ενώ τους υποχρεώνει να δουλεύουν διπλοβάρδιες και Σαββατοκύριακα και εκ περιτροπής. Αυτά καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΑ (2ος όροφος). «Να φρενάρουμε σε κάθε χώρο εργασίας τις ατομικές συμβάσεις, που συνεπάγονται μειώσεις μισθών, δουλειά χωρίς μέτρα ασφάλειας και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αυξήσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωσή της.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»: Στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ.) και κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σισμανόγλειο αύριο, Πέμπτη, αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ», Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο. Με κύριο αίτημα να μην κλείσει το «Αμαλία Φλέμινγκ», αποφάσισαν ακόμα στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) την Παρασκευή, συγκέντρωση και πορεία από το Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ» προς το Σισμανόγλειο.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Το κλείσιμο των καρδιολογικών κλινικών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Οπως εξηγεί, οι κλινικές των δύο νοσοκομείων αδυνατούν να λειτουργήσουν «λόγω έλλειψης καρδιολόγων, μετά τις αναρρωτικές άδειες που πήραν οι γιατροί που είχαν απομείνει», και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να αντιδράσουν.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Την ανησυχία της για τα σχέδια που γίνονται για το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ζακύνθου επιδιώκει την παραχώρηση του κτιρίου σε αυτόν, με πρόσχημα την ανακατασκευή του. Η δημοτική αρχή έφερε μάλιστα το θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας την αντίδραση των δυνάμεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ζητούν την ανακατασκευή του κτιρίου, τονίζουν τη διαφωνία τους σε οποιαδήποτε χρήση του πέρα από τη στέγαση του Εργατικού Κέντρου και υπογραμμίζουν πως θα στηρίξουν οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία αποφασίσει η διοίκησή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας (2022-02-01 00:00:00.0)
Χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς πολύτιμες υπηρεσίες Υγείας (2022-01-19 00:00:00.0)
Αποφάσισαν κινητοποιήσεις σε κοινή σύσκεψη (2013-10-05 00:00:00.0)
Στερούν κλίνες και υπηρεσίες σε λαϊκές οικογένειες (2013-08-02 00:00:00.0)
Μολύνθηκε νοσοκόμος στο «Σισμανόγλειο» (2009-07-03 00:00:00.0)
Χόρτασαν υποσχέσεις... (2007-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ