Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς πολύτιμες υπηρεσίες Υγείας

«Οχι» στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μίας νόσου, λένε υγειονομικοί και κάτοικοι της περιοχής

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι, ενάντια στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονάδα αποκλειστικά για COVID περιστατικά. Περίπου 280 κλίνες του νοσοκομείου διατίθενται για τις ανάγκες COVID νοσηλείας, ενώ για άλλη μια φορά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα υπόλοιπα Τμήματα. Υπενθυμίζεται ότι στο «Σισμανόγλειο» λειτουργούσαν εξειδικευμένες Μονάδες (Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Μονάδα Μελέτης Υπνου, Μονάδα Βρογχοσκοπήσεων, Επεμβατικός Αγγειογράφος, Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας, Γαστρεντερολογικό Τμήμα, Αλλεργιολογικό και Ρευματολογικό Ιατρείο) που προσέφεραν πολύτιμες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ είναι το δεύτερο σε δυναμικότητα εξειδικευμένο νοσοκομείο σε πνευμονολογικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» παραμένουν κλειστές και οι 8 Πνευμονολογικές κλινικές και έχουν μετατραπεί σε κλινικές COVID, ενώ και το «Αμαλία Φλέμινγκ» εδώ και 15 μήνες έχει γίνει νοσοκομείο μίας νόσου.

Στην κινητοποίηση απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική που σταματά τη λειτουργία Τμημάτων και ειδικών Μονάδων, στερώντας από τους ασθενείς του βορειανατολικού άξονα της Αττικής - και όχι μόνο - πολύτιμες υπηρεσίες Υγείας, αλλά και την εφημέρευση σε ασθενείς με κορονοϊό από ειδικότητες γιατρών όπως ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κ.ά., εγκυμονώντας επιπλέον κινδύνους για την ασφαλή αντιμετώπιση των νοσούντων ασθενών.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων, και ανέδειξε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικότερα σε αυτά του Βόρειου Τομέα Αττικής. Στάθηκε στην ανάγκη άμεσης επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αριθμούν πάνω από 2.000.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων.

Μετά την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Γενάρη, στις 3 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση - συναυλία το Σάββατο στην Ελευσίνα (2021-05-12 00:00:00.0)
Τρίτωσε το ...κακό της «ιδιωτικής συμμετοχής» στην αντιμετώπιση της πανδημίας (2021-03-17 00:00:00.0)
Τα δημόσια νοσοκομεία φρακάρουν και αντί για επίταξη τρέχουν παζάρια με κλινικάρχες (2021-03-10 00:00:00.0)
Παζάρια με τους κλινικάρχες αντί για επίταξη, ενώ τα νοσοκομεία γονατίζουν! (2021-03-09 00:00:00.0)
Με επικίνδυνα «μπαλώματα» ανοίγουν κρεβάτια ΜΕΘ (2020-11-14 00:00:00.0)
Στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια (2020-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ