Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΑΣΘ
Αλλος ένας θάνατος εργαζόμενου από κορονοϊό

Την απουσία μέτρων προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες αναδεικνύει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ με αφορμή τον νέο θάνατο εργαζόμενου του ΟΑΣΘ λόγω κορονοϊού, τον 9ο από την αρχή της πανδημίας.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι πάνω από 20% επί του συνόλου των εργαζομένων και οι 9 θάνατοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της διοίκησης του ΟΑΣΘ πως δήθεν λαμβάνει μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, τονίζει, στις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του Οργανισμού δεν θα βρει κανείς «πουθενά αναφορά σε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, π.χ. εβδομαδιαία τεστ για όλους τους εργαζόμενους, χορηγία μασκών αυξημένης προστασίας κ.λπ. Ούτε θα βρει μέτρα για την προστασία των επιβατών, όπως επίταξη μεταφορικών μέσων και πύκνωση δρομολογίων.

Αντίθετα, θα βρει μέτρα για περικοπές αδειών και μετάθεση των ρεπό των εργαζομένων. Μάλιστα, τώρα η διοίκηση σκέφτεται να αποσπάσει από άλλες υπηρεσίες του ΟΑΣΘ εργαζόμενους με δίπλωμα οδηγού, για να στελεχώσουν την υπηρεσία κίνησης.

Ολα αυτά τα ημίμετρα σε αγαστή - πάντα - συνεννόηση με την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου.

(...) Το τελευταίο διάστημα, εν μέσω 4ου κύματος, η διοίκηση είχε τη φαεινή ιδέα να εντατικοποιήσει τους ελέγχους εισιτηρίων, βάζοντας τους ελεγκτές κομίστρου να έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο».

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για επίταξη ιδιωτικών μέσων και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ οργανώνει σήμερα στις 12 μ. η ΔΑΣ ΟΑΣΑ και καλεί σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν, απαιτώντας να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ