Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Συγκέντρωση - συναυλία το Σάββατο στην Ελευσίνα

Από σωματεία και μαζικούς φορείς της Δυτικής Αττικής, με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Συγκέντρωση - συναυλία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 15 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων), σωματεία και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αττικής, με διεκδικήσεις την επαναλειτουργία του «Θριάσιου» Νοσοκομείου ως Γενικού και την ενίσχυσή του, όπως και των Κέντρων Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων, με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οπως υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, η μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μόνο για Covid στερεί από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και κατοίκους:

  • 6 χειρουργικές αίθουσες, αν και περισσότεροι από 1.000 ασθενείς είναι σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.
  • 3 κλινικές του παθολογικού τομέα (Καρδιολογική, Νευρολογική, Παιδιατρική) και 10 κλινικές και ειδικότητες του χειρουργικού τομέα (Χειρουργική, Ορθοπεδική, Νευροχειρουργική, Πλ. Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Οφθαλμολογική, Γυναικολογική, Γναθοχειρουργική, Αγγειοχειρουργική), που νοσήλευαν εκατοντάδες ασθενείς.
  • Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες, Μονάδα Εμφραγμάτων με 10 κλίνες και Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
  • Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, που τα επισκέπτονταν χιλιάδες ασθενείς.
  • Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και διαγνωστικά εργαστήρια, που πραγματοποιούσαν χιλιάδες εξετάσεις.
  • Ιατρείο Πόνου, όπου έκαναν θεραπείες περισσότεροι από 60 ασθενείς με σοβαρότατες χρόνιες παθήσεις.
  • Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, που παρακολουθούσε εκατοντάδες παιδιά και εφήβους.
  • Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Διαιτολόγων, Ψυχολόγων, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, που εξυπηρετούσαν εκατοντάδες ανθρώπους.

«Αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με Covid, εξασφαλίζουν σίγουρη "πελατεία" και νέα κέρδη στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία "μίας νόσου".

Ταυτόχρονα, αντί για την άμεση πρόσληψη παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων καθώς και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, μετακινούν γιατρούς άλλων ειδικοτήτων στις κλινικές και ΜΕΘ Covid».

Κλειστές επ' αόριστον και οι 8 Πνευμονολογικές κλινικές στο «Σωτηρία»

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, και στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» παραμένουν κλειστές από τον Οκτώβρη και οι 8 Πνευμονολογικές κλινικές, ενώ η περίπτωση να επιστρέψει το νοσοκομείο στην πρότερη κατάσταση «δεν ακούγεται ούτε για αστείο», σημειώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με αγωνία. Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες πνευμονολογικά περιστατικά έχουν μείνει χωρίς ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα εδώ και 8 μήνες και ήδη εκφράζεται ανησυχία για την αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας το επόμενο διάστημα. Ενώ χιλιάδες πνευμονολογικοί ασθενείς είτε έχουν στοιβαχτεί στις πολύμηνες λίστες αναμονής των ελάχιστων Πνευμονολογικών κλινικών σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, είτε έχουν εξωθηθεί στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας αδρά.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει να γίνονται χειρουργεία, αλλά ήδη «οι λίστες χειρουργείων είναι ενάμιση μήνα πίσω. Πάνω από 100 περιστατικά είναι στην αναμονή», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ