Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στους δρόμους σήμερα για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση για την ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων
Από τη χτεσινή κινητοποίηση για την ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων
Αλλη μια μάχη δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, που βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων, σωματεία των υγειονομικών στα νοσοκομεία, ενώ έχει προκηρυχθεί και πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Στην Αθήνα συγκέντρωση πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ., με τη συμμετοχή σωματείων υγειονομικών από νοσοκομεία της Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, στη 1 μ.μ. έξω από τις ΥΠΕ (Αριστοτέλους).

Κινητοποιήσεις σήμερα θα γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις, και συγκεκριμένα: Ηράκλειο: Στις 12.30 μ.μ. στα Λιοντάρια. Λάρισα: Στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο. Βόλος: Στη 1.15 μ.μ. έξω από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Καρδίτσα: Στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Τρίκαλα: Στις 12 μ. στην πύλη του Νοσοκομείου. Χαλκίδα: Στη 1 μ.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου. Λιβαδειά: Συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου. Σάμος: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας. Λευκάδα: Στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Δράμα: Στις 12 μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου. Κοζάνη: Στη 1 μ.μ. στην πύλη του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου. Ικαρία: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο. Γιαννιτσά: Στις 12 μ. στην πύλη του Νοσοκομείου. Κέρκυρα: Στις 12.30 μ.μ. στην παλιά νομαρχία. Λήμνος: Στις 12.30 μ.μ. στην παλιά πύλη του Νοσοκομείου. Ρόδος: Στη 1 μ.μ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας απ' άκρη σ' άκρη της χώρας διεκδικούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
  • Αμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία.
Στάση εργασίας χτες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Στο μεταξύ, με στάση εργασίας και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» στην Αθήνα απάντησαν χτες οι ειδικευόμενοι παιδίατροι στην πρόθεση της κυβέρνησης να στελεχώσει εμβολιαστικά κέντρα μετακινώντας παιδίατρους από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού» και το ΓΝ «Αλεξάνδρα», αντί να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στην ΠΦΥ. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν και μαζικοί φορείς, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας έγινε σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία απόφαση ανάκλησης», ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για μη εμφάνιση των ειδικευόμενων.

«Καμία μετακίνηση παιδιάτρου από τα νοσοκομεία. Στελέχωση εμβολιαστικών δομών με μόνιμο προσωπικό στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», απαιτούν από την πλευρά τους οι ειδικευόμενοι, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο ...μάτι συνολικά τα παιδιατρικά νοσοκομεία, αφού άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου« με την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

«Η μετακίνηση συναδέλφων θα σημάνει ακάλυπτες εφημερίες στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο και δυστυχώς πιο χαμένοι θα βγουν οι παιδιατρικοί ασθενείς που θα αναμένουν ακόμη περισσότερες ώρες στην ουρά των νοσοκομείων επιβαρύνοντας την παροχή φροντίδας Υγείας», σημειώνουν οι ειδικευόμενοι, απαιτώντας να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση.

Την Παρασκευή στο Σισμανόγλειο

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο και «Αμαλία Φλέμινγκ» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, στην πύλη του Σισμανογλείου, ενάντια στη μετατροπή του ξανά σε νοσοκομείο μιας νόσου, στερώντας από εκατοντάδες ασθενείς άλλων νοσηροτήτων δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ απαιτούν και την επαναλειτουργία του «Αμαλία Φλέμινγκ» για όλους τους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ