Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, μετά την κλήση σε απολογία που είχε λάβει για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η ανάκριση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κατέθεσε στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η ανάκριση από την αεροπαγίτη, Ευδοξία Κιουπτσίδου - Στρατουδάκη βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στις 3 Φλεβάρη έχει καλέσει σε απολογία τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιούλη 2020, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, αναφέρθηκε σε εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, απέδιδε στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ