Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθιά θλίψη στον αποχαιρετισμό του συντρόφου Γιάννη Κιούση

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Γιάννη Κιούση, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ και συνδικαλιστή στις αστικές συγκοινωνίες, που «έφυγε» απροσδόκητα από τη ζωή στις 28/1.

Στην κηδεία, που ήταν πολιτική, παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς, Θοδωρής Χιώνης και Γιάννης Πρωτούλης. Επίσης αντιπροσωπεία από το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές από το ΕΚ Αθήνας, τις Αστικές Συγκοινωνίες και άλλους κλάδους, καθώς και πλήθος συντρόφων, συγγενών και φίλων του Γιάννη.

Εκ μέρους του ΚΚΕ τον σ. Γιάννη Κιούση αποχαιρέτησε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, ο οποίος ανέφερε:

«Σύντροφε Γιάννη, η οικογένειά σου, το Κόμμα σου, οι σύντροφοί σου σήμερα σε αποχαιρετάμε με μεγάλη θλίψη. Προχτές στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κοιταζόμασταν όλοι μεταξύ μας, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι δεν ήσουν εκεί ανάμεσά μας να μας δίνεις κουράγιο, αλλά και να μας πειράζεις με τις πλάκες σου.

Ο σ. Γιάννης Κιούσης ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών της ΚΟ Αττικής και για πολλά χρόνια στέλεχος του Κόμματος και συνδικαλιστής στον χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών. Με την αταλάντευτη στάση του, συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης και των εργαζομένων του κλάδου του, ως συνδικαλιστής στον χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ από τον Μάρτη του 2000. Γεννήθηκε το 1963 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, ενώ από το 1986 εργαζόταν στα λεωφορεία ως οδηγός και σταθμάρχης.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ στα Γιάννενα το 1979, ενώ εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος το 1981. Από τότε έως και το τέλος της ζωής του δεν έλειψε από πουθενά. Συμμετείχε δραστήρια ως απολυμένος εργαζόμενος στους μεγάλους αγώνες των αστικών συγκοινωνιών το 1992 και είχε μεγάλη συνεισφορά και συμβολή στους πιο πρόσφατους αγώνες του κλάδου των μεταφορών, στις πολύμηνες κινητοποιήσεις την περίοδο 2010 - 2013.

Ο Γιάννης είχε μεγάλη συνεισφορά στην οικοδόμηση του Κόμματος, πολλοί νέοι σύντροφοι είναι σήμερα στο Κόμμα επειδή το γνώρισαν μέσω του Γιάννη. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα στον χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών, πρωτοπόρος, μαχητικός και αγαπητός από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και στον χώρο του αθλητισμού. Για εμάς τους νεότερους σε ηλικία συντρόφους αποτελεί παράδειγμα πώς ο κομμουνιστής με την στάση του μπορεί να κατακτήσει τον σεβασμό από όλους κυριολεκτικά τους συναδέλφους του. Ο σ. Γιάννης, μπροστάρης σε όλα του, πρωτοστάτησε και στην πόλη του, από συλλόγους γονέων μέχρι το πολυαγαπημένο του χάντμπολ, όπου με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια δούλεψε σκληρά για να μπορούν να έχουν τα παιδιά των εργαζομένων της περιοχής μια ομάδα που θα αθλούνται. Σε αυτό αποδεικνύεται ότι ο κομμουνιστής ανοίγει δρόμο και κερδίζει ακόμα και αν ξεκινά μόνος του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύντροφό του Μίκα και στον γιο του Κωνσταντίνο. Καλό ταξίδι σύντροφέ μας Γιάννη».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο γιος του Γιάννη Κιούση, Κωνσταντίνος, εκφώνησε τον αποχαιρετισμό του όπου σημείωσε τη διαρκή έγνοια του πατέρα του για να προσφέρει και να μοιράζει αγάπη, ότι ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που δεν υπήρχε το παραμικρό πράγμα που να μη συζητούσε μαζί του.

Τέλος, για τον Γιάννη Κιούση μίλησε εκπρόσωπος από τον Αθλητικό Σύλλογο χειροσφαίρισης «ΓΣ Παπασιδέρη», όπου ήταν πρόεδρος, κάνοντας λόγο για έναν άξιο πρόεδρο αλλά και φίλο, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία και λειτουργία του οργανισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Παπαδάκης(2021-03-24 00:00:00.0)
Καλλιεργούν αδράνεια και εφησυχασμό ενώ «τρέχει» η παραπέρα ιδιωτικοποίηση(2018-10-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου(2018-06-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - αφετηρία για κινητοποιήσεις των εργαζομένων(2018-05-10 00:00:00.0)
Τίμησαν τον κομμουνιστή(2002-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ