Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Με γονατισμένα τα νοσοκομεία σχεδιάζει νέο χτύπημα με απολύσεις προσωπικού

«Casting» κάνει ο ιδιωτικός τομέας, επιλέγοντας τα πιο ήπια περιστατικά για νοσηλεία

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους
Χιλιάδες απολύσεις προαναγγέλλει το υπουργείο Υγείας με πρόσχημα τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, δίνοντας άλλη μια «πρόγευση» του «νέου ΕΣΥ». Σε συνέντευξή του χτες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, εκτός από την παράταση της αναστολής συμβάσεων μέχρι τις 31 Μάρτη για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, μετέφερε την πρόθεσή του να πετάξει εκτός συστήματος όσους δεν εμβολιαστούν. Οπως είπε, μέχρι τότε «θα επανεξεταστεί αν θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς - ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας - για το αν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα». Δεν παρέλειψε να πει ότι η εισήγησή του είναι μετά τις 31 Μάρτη «να μην μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ», μέσα από τη μετατροπή του εμβολιασμού σε «βασικό τυπικό προσόν», που θα πετάει απέξω τους ανεμβολίαστους.

Σημειωτέον, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κρατάει εκτός νοσοκομείων όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αξιοποιώντας το εμβόλιο ως άλλοθι για απολύσεις, έχει μειώσει την καραντίνα στις 5 μέρες για όσους νοσούν, ενώ υγειονομικοί με COVID, και με συμπτώματα, μπαίνουν στα νοσοκομεία και περιθάλπουν νοσηλευόμενους.

Κατά τ' άλλα ο Θ. Πλεύρης επικαλέστηκε την κοινή πολιτική της ΕΕ στην πανδημία για τη «χαλάρωση των μέτρων», ουσιαστικά για τη μη λήψη μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, παραπέμποντας στον γνωστό εφησυχασμό της «ηπιότερης» μετάλλαξης «Ομικρον». Οσο για τους αυξημένους θανάτους, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης υπερμετάδοσης της μετάλλαξης «Δέλτα», έδειξε και πάλι ως υπεύθυνο τον χαμηλό εμβολιασμό πριν από έναν μήνα, αλλά και την υψηλή γήρανση του πληθυσμού, σε μία ακόμα ομολογία ότι το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και η ξεχαρβαλωμένη ΠΦΥ αδυνατούν να προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.

Επισφαλής η λειτουργία και του «Ευαγγελισμού»

Στο μεταξύ, και όσο η κυβέρνηση αναπαράγει τη θεωρία του «τελευταίου μιλιού», η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει τραγική, με χαρακτηριστικές τις εικόνες που καταγράφουν στοιβαγμένους σε ράντζα ασθενείς στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» δύο μέρες μετά την εφημερία του περασμένου Σαββάτου.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», «η ανάπτυξη σχεδόν στις 180, πλέον, απλές κλίνες COVID για ακόμη μια φορά γίνεται εις βάρος άλλων κλινικών και ειδικοτήτων, καταργώντας αντίστοιχα κρεβάτια νοσηλείας από την Ουρολογική, την Καρδιοχειρουργική, τη Θωρακοχειρουργική κ.λπ.».

Σημειώνει επίσης ότι «ακόμη και αυτές οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί σε βάρος της λειτουργίας άλλων Τμημάτων δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας των ασθενών που φτάνουν στα ΤΕΠ, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε κάθε εφημερία μια απαράδεκτη κατάσταση με ασθενείς να περιμένουν επί πολλές ώρες στα ΤΕΠ μέχρι να βρεθεί δωμάτιο ή να μετακινηθούν σε άλλα, αποκλειστικά COVID νοσοκομεία. Συχνή είναι και η αντιεπιστημονική διαχείριση της νοσηλείας των "ύποπτων" περιστατικών όλων μαζί σε κοινούς θαλάμους. Αυτά την ώρα που η με το αζημίωτο "προσφορά" του ιδιωτικού τομέα εξαντλείται σε ένα ...casting για πολύ "επιλεγμένα", ήπια περιστατικά χωρίς συννοσηρότητες, για νοσηλεία 1-2 ημερών πριν το εξιτήριο».

Σε άλλο σημείο αναδεικνύεται ότι «στις ΜΕΘ (COVID / non-COVID) που λειτουργούν 2 μήνες τώρα σχεδόν με 100% πληρότητα, πολλές φορές αντιστοιχεί 1 νοσηλευτής για 4 περιστατικά, ενώ η διεθνώς αποδεκτή αναλογία είναι αντίστροφη! Αγνωστο βέβαια πως θα λειτουργήσουν οι 53 κλίνες ΜΕΘ, οι 12 νέες κλίνες ΜΕΘ (πρώην ΜΑΦ), αλλά και η Νευροχειρουργική Μονάδα και η Μονάδα Εμφραγμάτων μετά τη λήξη των συμβάσεων, τον Μάρτη, των συμβασιούχων νοσηλευτών που - κατά πλειοψηφία - τις στελεχώνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ