Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή, το σύστημά τους θέλει ανατροπή»

Μαζική εξόρμηση - παρέμβαση για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου

Από την εξόρμηση
Από την εξόρμηση
Μαζική εξόρμηση - παρέμβαση στη βιολογική λαϊκή αγορά έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματίσει προβάλλοντας το αίτημα το πρώην στρατόπεδο να αποδοθεί στον λαό της περιοχής και να γίνει πάρκο - χώρος πρασίνου.

Με το κεντρικό πανό να αναγράφει «Μας καταστρέφουν τη γη και τη ζωή - Το σύστημά τους θέλει ανατροπή» και μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, κάλεσαν τον λαό σε δράση μέσα από έναν μεγάλο συντονισμό σωματείων και φορέων της περιοχής ώστε να διεκδικήσει:

-- Να αποδοθεί το σύνολο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς.

-- Να φύγουν άμεσα οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.

-- Να γίνει πάρκο - χώρος πρασίνου με δυνατότητα υποδοχής αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χαρακτηρισμένο Περιοχή Ειδικής Προστασίας. Επαρκή χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και λειτουργία του, χωρίς καμία εμπορευματική λειτουργία.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κατοχυρώνει 20,5 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου Κόδρα υπέρ του «Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών» (ΑΟΟΑ). Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ακυρώνεται ο χαρακτηρισμός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ως χώρου «αστικού πρασίνου» και ανοίγει ο δρόμος για την παράδοσή του σε ιδιωτικά συμφέροντα για δόμηση και επιχειρηματική αξιοποίηση.

Η συγκεκριμένη έκταση των 20,5 στρεμμάτων είχε παραχωρηθεί στον ΑΟΟΑ από το κράτος την περίοδο της δικτατορίας. Χαρακτηρίζεται έκταση «φιλέτο», που ξεκινά από τη συμβολή των οδών Παπάγου και Σοφούλη και εκτείνεται μέχρι τη βιολογική λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς.

Η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι το πρώην στρατόπεδο Κόδρα ανήκει στον λαό και δεν πρέπει να υπάρξει καμία σκέψη για παραχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων αναδεικνύει ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί αρνητική εξέλιξη, όμως δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Προηγήθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι η κυριότητά του γίνεται αντικείμενο «παζαριού» για τη μοιρασιά των χώρων του μεταξύ διαφορετικών κρατικών θεσμών, με επιδίωξη ο καθένας να επωφεληθεί και σε κάτι. Ενα «παζάρι» που συνοδεύεται με τα μεγάλα λόγια περί «προσέλκυσης τουρισμού» και «οικονομικής ανάπτυξης», και που μόνο οι κομμουνιστές σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλαν.

Η ΤΟ Ανατ. Θεσσαλονίκης καλεί τον λαό της Καλαμαριάς να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο. «Να γυρίσει τη πλάτη του σε ένα εχθρικό κράτος, που όπως έδειξε και η πρόσφατη πείρα με την κακοκαιρία στην Αττική λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά μόνο για την προστασία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους τους επίδοξους σωτήρες. Και σε αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη είτε στους σημερινούς είτε στους προηγούμενους διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ για ελεύθερους χώρους, υποδομές Υγείας και Παιδείας για τον λαό της Καλαμαριάς(2023-01-18 00:00:00.0)
Διεκδικούν ελεύθερους και ανοιχτούς χώρους(2022-07-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα για την παραλιακή ζώνη(2021-05-11 00:00:00.0)
Μπλόκο στη φασιστική παρέλαση μίσους(2019-04-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για το αλσύλλιο(2002-03-20 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικός διοικητής μπλοκάρει την πρόσβαση στο Φεστιβάλ!(1997-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ