Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Το μαύρο άσπρο για τον επικίνδυνο για τους λαούς Ευρωστρατό

Το μαύρο άσπρο επιχειρεί να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα ερωτήματα που έθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για τη συγκρότηση «δύναμης ταχείας επέμβασης» του λεγόμενου Ευρωστρατού. Στην απάντησή της στην Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί τελείως η πραγματικότητα και προκλητικά προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι «οι στρατιωτικές αποστολές/επιχειρήσεις της ΕΕ συστήνονται με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, την πρόληψη των συγκρούσεων και την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας». Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΕ, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν τα κράτη - μέλη της, όπως π.χ. σε Συρία, Λιβύη, είχαν ως στόχο την εγκαθίδρυση της ...ειρήνης.

«Οι υπεκφυγές και οι έωλες διακηρύξεις περί ειρήνης έχουν στόχο να κρύψουν ότι η ΕΕ εντείνει τις στρατιωτικές της προετοιμασίες», επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και προσθέτει πως «η κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στην Ουκρανία, με την περικύκλωση της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, αλλά και στον Ινδο-Ειρηνικό, αποδεικνύει ότι το κυνήγι του κέρδους οδηγεί τους λαούς στο να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα εντείνουν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ διεξάγονται από κοινού με το ΝΑΤΟ στρατιωτικές ασκήσεις όπου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη σύμπραξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω των βάσεων, π.χ. Αλεξανδρούπολη, Σούδα, που αποτελούν κέντρα προώθησης αμερικανικών στρατευμάτων προς την Ανατ. Ευρώπη.

Με προσχηματικούς διαχωρισμούς περί στρατιωτικών και μη στρατιωτικών αποστολών, η Κομισιόν επιχειρεί να συσκοτίσει τον επικίνδυνο για τους λαούς χαρακτήρα αυτών των αποστολών. Από όπου κι αν πέρασαν τα στρατεύματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες άφησαν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες και διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και οι λαοί γνωρίζουν καλά τα δεινά που έχουν προέλθει από αυτές. Αυτό είναι το "ασφαλές περιβάλλον" που δημιουργούν για τους λαούς οι ΕυρωΝΑΤΟικοί μακελάρηδες.

Απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη στρατηγική των ιμπεριαλιστών η μοναδική διέξοδος για τους λαούς είναι η πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το άμεσο κλείσιμο όλων των βάσεων, η επιστροφή όλων των αποστολών εκτός συνόρων με αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τον λαό αφέντη στον τόπο του, να μη χύνει το αίμα του για τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στη μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο!» (2022-10-13 00:00:00.0)
«ΝΑΤΟ 2030»: Οι λαοί έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν τα επικίνδυνα σχέδια (2021-06-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνη από την αρχή ως το τέλος... (2020-08-13 00:00:00.0)
ΗΠΑ - Ισραήλ δολοφονούν! Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό (2018-05-15 00:00:00.0)
Οχημα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων οι «Επιχειρήσεις Υποστήριξης της Ειρήνης» (2016-06-23 00:00:00.0)
Επικίνδυνη για τους λαούς η εξαγγελία μετατροπής του Ευρωστρατού σε μόνιμο Σώμα (2015-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ