Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το στερνό «αντίο» στον σύντροφο Νίκο Σίμο

Σήμερα στις 12 μ. στην Αγιά της Λάρισας, στο κτίριο της Χρυσαλίδας, θα γίνει η πολιτική κηδεία του Νίκου Σίμου, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 29/1.

Ο σύντροφος Νίκος ήταν ένας μαχητής της ζωής και του Κόμματος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Από μικρός μαθητής, 14 χρόνων, που οργανώθηκε στην ΚΝΕ, στην Αγιά Λάρισας, πρωτοστάτησε στους αγώνες του μαθητικού κινήματος της περιόδου και είχε συμβολή στο δυνάμωμα της Οργάνωσης της ΚΝΕ στην ύπαιθρο της Λάρισας, στην οποία υπήρξε στέλεχος μέχρι να περάσει στη σχολή του. Σπούδασε και αποφοίτησε από το ΤΕΙ Σερρών, στο Τμήμα Λογιστικής. Το 2003 έγινε μέλος του Κόμματος. Είχε μεγάλη συμβολή στη δράση της Οργάνωσης στη σχολή του και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας αρκετές υπεύθυνες χρεώσεις ως μέλος του Γραφείου Περιοχής και του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ετσι συνέχισε και ως μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Με δύναμη αντιμετώπισε και το μεγάλο πρόβλημα υγείας που προέκυψε στην πορεία της ζωής του. Το 2014 μετακόμισε στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, αναλαμβάνοντας, όλα αυτά τα χρόνια, ευθύνες ως μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Αμφιάλης. Πάλεψε μέσα από τις γραμμές του αναπηρικού κινήματος, ως επικεφαλής των νεφροπαθών, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Τα μέλη της ΚΟΒ Αμφιάλης του ΚΚΕ, της ΚΟΒ που ανήκε ο σύντροφος Νίκος Σίμος, προσφέρουν στη μνήμη του 1.186 ευρώ στο Κόμμα.

Οπως αναφέρουν, «είναι βαθύτατη η θλίψη για το ξαφνικό "φευγιό" του συντρόφου μας του Νίκου. Θα θυμόμαστε για πάντα αυτά τα τελευταία χρόνια της ζωής του που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες μέσα από την ίδια ΚΟΒ. Θα θυμόμαστε για πάντα τη στεντόρεια φωνή του, την αισιοδοξία και το χαμόγελό του. Καλό ταξίδι, Νικόλα μας, η ΚΟΒ σου δεν θα σε ξεχάσει ποτέ...».

Επίσης, το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ συγκέντρωσε και εισφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμήν του σ. Νίκου Σίμου, ο οποίος ήταν για χρόνια μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης, δουλεύοντας πολύπλευρα σε διάφορες χρεώσεις. Εκφράζει δε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του συντρόφου Νίκου Σίμου, μέλη και φίλοι του Κόμματος, από τις Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν και προσφέρουν 2.800 ευρώ στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ