Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Στιγμιότυπο από τις επαφές του νεοεκλεγέντος προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τις επαφές του νεοεκλεγέντος προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρίσκεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας, στρατηγός Petr Pavel. Ηρθε για «επίσημη επίσκεψη» μετά από πρόσκληση του Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μ. Κωσταράκου, με τον οποίο συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Ο Τσέχος συναντήθηκε και με τον νέο υπουργό Αμυνας, Ν. Δένδια.

Οι επαφές αυτές γίνονται λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα του νεοεκλεγέντος γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ταυτόχρονα συμπίπτει με το ταξίδι του αρχηγού ΓΕΣ, Χρ. Μανωλά, στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, R. T. Odierno. Κινήσεις όλες τους στον άξονα γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε υποψηφιότητα για την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο της λυκοσυμμαχίας, μετέχουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας) είχε καταθέσει και ο Ελληνας αρχηγός, Μ. Κωσταράκος, χάνοντας στον τελικό γύρο από τον Τσέχο, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα Ιούνη του 2015. Σημειωτέον, άλλωστε, ότι την Ελλάδα επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό και ο τρίτος υποψήφιος εκείνης της αναμέτρησης, Ιταλός ναύαρχος Luigi Binelli Mantelli.

Θυμίζουμε ακόμα ότι προς εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων σκοπιμοτήτων της άρχουσας τάξης, ο Μ. Κωσταράκος έχει υποβάλει υποψηφιότητα και για την προεδρία της αντίστοιχης Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Η διαδικασία της εκλογής προγραμματίζεται για τις 13 Νοέμβρη στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ