Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να οργανωθεί ο αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Τις αναλυτικές θέσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ παρουσίασε ο Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής. Ανάμεσα σ' άλλα σημείωσε:

«Με τη σημερινή μας εκδήλωση - παρέμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία καλούμε το λαό της Δυτικής Αθήνας να οργανώσει τον αγώνα του για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Καμία εμπιστοσύνη. Οταν φύγουν τα φώτα θα τελειώσουν και τα λόγια συμπάθειας και οι όποιες εξαγγελίες. Αυτό δεν έγινε μετά την περσινή πλημμύρα στις 11 Νοέμβρη; Αυτό δεν έγινε μετά την αντίστοιχη προπέρσινη;

Καλούμε το λαό να προβάλει το αίτημα για την προστασία της οικογένειάς του, για το δικαίωμά του να έχει υποδομές, να ζει σε ανθρώπινη πόλη το 2014, να μην καταστρέφεται το βιος του, που απέκτησε με πολλούς κόπους και θυσίες, προσωπική εργασία, από μια δυνατή βροχή! Ηρθε η ώρα να ακουστεί το ως εδώ, φτάνει πια!»

Στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στις ευθύνες όλων αυτών, που γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά ρίχνουν την ευθύνη στο λαό και σημείωσε: «Από τη μια "τα ακραία καιρικά φαινόμενα", οι "θεομηνίες", η "φουσκωμένη θάλασσα" που πέρασε από τη Δυτική Αθήνα που έλεγε 3 μέρες στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Περιστερίου Παχατουρίδης. Από την άλλη, η βρώμικη επίθεση στους ανθρώπους που καταστράφηκαν. Να τους κάνουν συνυπεύθυνους, ότι είναι αυθαίρετοι, "ποιος τους είπε να χτίσουν πάνω στα ρέματα και τώρα φωνάζουν;" κ.ά.

Η Δυτική Αθήνα, είναι αλήθεια, έτσι διαμορφώθηκε. Ως οικιστικό ανάπτυγμα δυτικά και πλάι στην παρακηφίσια βιομηχανική συγκέντρωση, με χρήσεις φθηνής κατοικίας για την εργατική τάξη και ύπαρξη βιομηχανιών και βιοτεχνιών σε άναρχη μείξη μεταξύ τους για εκτεταμένα τμήματα της περιοχής. Οι πόλεις σκαρφάλωσαν ως το Ποικίλο Ορος. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Ποιος συγκέντρωσε εδώ τον κόσμο χωρίς υποδομές, φθηνά εργατικά χέρια για τις βιομηχανίες;

(...) Τον Αύγουστο που πέρασε, στο Μενίδι έγινε μια φιέστα για τα 10 χρόνια από τότε που ο Δήμος ήταν Ολυμπιακή πόλη. Οι παρευρισκόμενοι δήλωναν συγκινημένοι. Αυτούς τους συγκινημένους δεν τους είδαμε το βράδυ της Παρασκευής 24 Οκτώβρη! Το κέντρο του Μενιδίου πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή. Δεν έχει αντιπλημμυρικό σύστημα. Η Λεωφόρος Καραμανλή, ο ολυμπιακός δρόμος από όπου οι αθλητές πήγαιναν και έρχονταν από τους αγώνες δεν έχει καθόλου φρεάτια, φτιάχτηκε χωρίς αγωγούς ομβρίων! Καταστροφές είχαμε στο Μπουρνάζι στο Περιστέρι, Ολυμπιακή Πόλη και αυτή και πάει λέγοντας. Σε όλες τις εξόδους της Αττικής Οδού στη Δυτική Αττική οι δρόμοι πλημμυρίζουν: Λ. Δημοκρατίας, Λ. Φυλής, Λ. ΝΑΤΟ. Τα τυφλά σημεία σε Ζεφύρι, Μενίδι, Ασπρόπυργο γίνονται αδιαπέραστες λίμνες.

Μαζί με αυτό φανερώνεται η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Εγιναν παρεμβάσεις που, αντί να λύσουν, μεγέθυναν τα προβλήματα, άλλες που τα μετέφεραν παραδίπλα πολλαπλάσια. Ιδιαίτερα για την περιοχή τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρονοτριβούν, η μη ταυτόχρονη έναρξη συμπληρωματικών αναγκαίων με αυτά, τα καθιστούν ανοικτές πληγές.

(...) Ο χειμώνας είναι μπροστά. Παραμένει ο κίνδυνος νέων καταστροφών. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα έτσι μέχρι την επόμενη φορά. Κινδύνεψαν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Τώρα υπάρχει ανάγκη να σηκωθεί η οργανωμένη κινητοποίηση του λαού της περιοχής, όπως έγινε με το προχτεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Με τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις ενώσεις ΕΒΕ, τις επιτροπές κατοίκων που επλήγησαν, τους μαζικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ