Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θυσιάζουν λαϊκές ανάγκες στο δρόμο του κεφαλαίου

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος για τις πλημμύρες

  • Οι εξηγήσεις που έδωσαν συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τις καταστροφικές πλημμύρες συσκοτίζουν τον πραγματικό ένοχο: Το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, το δρόμο που οδηγεί σε απανωτές θυσίες των λαϊκών αναγκών.
  • Αυτός ο δρόμος έχει μοναδικό κριτήριο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου. Το μεγάλο εμπόδιο της λαϊκής ευημερίας είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Η ουσιαστική αντιμετώπιση των κινδύνων για το λαό απαιτεί ένα χωροταξικό σχεδιασμό με βάση το κριτήριο της αποφυγής των κινδύνων, το κριτήριο της ασφάλειας και γενικότερα με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά και η εξάλειψη της ανεργίας.
  • Είμαστε δίπλα στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, στα Συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς που παλεύουν για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και δρομολόγηση αντιπλημμυρικών μέτρων. Τα αιτήματα των πλημμυροπαθών της περιοχής θα είναι γραμμένα στις σημαίες της πάλης, στα πανό του μεγάλου πανελλαδικού απεργιακού αγώνα της 27ης του Νοέμβρη, μέχρι την οριστική δικαίωση και την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ