Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με ξένα κόλλυβα

Χτες, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αρνήθηκε επιδεικτικά -όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι- να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ, που ζητούσαν την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος των διακοπών.

Δεν πέρασαν όμως περισσότερες από πέντε ώρες και ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε με περίσσιο θράσος να ανακοινώσει: «Εχοντας πετύχει ταμειακή ισορροπία, η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου 2015 θα γίνει από 19-22 Δεκεμβρίου 2014. Και το πιο σημαντικό, χωρίς προκαταβολή απ' τον επόμενο χρόνο, όπως γινόταν δεκαετίες».

Δεν τα λέει καλά ο υπουργός. Αφού η συγκυβέρνηση κατακρεούργησε μέχρι 40% τις κύριες και κατά 60% τις επικουρικές συντάξεις και αφού έκοψε πριν δυο χρόνια τα δώρα γιορτών και διακοπών, έρχεται τώρα να προσφέρει την προκαταβολή της σύνταξης του Γενάρη του 2015 ως δώρο Χριστουγέννων. Αφού δηλαδή στέρησε απ' τα 2,7 εκατ. των συνταξιούχων, μόνο απ' τις περικοπές των δώρων των δύο χρόνων, 9,2 δισ. ευρώ, έρχεται τώρα να τους προσφέρει το απομεινάρι της σύνταξης του Γενάρη 2015 για δώρο.

Κι αυτό όχι γιατί πήρε ο πόνος την κυβέρνηση για τους απόμαχους της δουλειάς και τις οικογένειές τους. Αλλά για να πέσει έστω και μέσα από τις συντάξεις λίγο χρήμα στην αγορά τις μέρες των γιορτών, καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν στερέψει πια απ' την ανεργία και τα λουκέτα στα μαγαζιά και η μόνη απαντοχή για να δουν γιορτές είναι οι συντάξεις -αν υπάρχουν- στις οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ