Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση για το επίδομα τοκετού από την ΟΓΕ

Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, διεκδικεί η ΟΓΕ και οργανώνει κινητοποίηση, τη Δευτέρα 24/11, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Από το τέλος του 2012, το επίδομα έχει καταργηθεί για τις γυναίκες που γεννούν σε δημόσια ή ιδιωτικά μαιευτήρια και διατηρείται μόνο για τις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι. Η ΟΓΕ διεκδικεί την επαναφορά του επιδόματος και παράλληλα ζητά να παρθούν πίσω τα «ραβασάκια» με τα οποία το ΙΚΑ ζητά από μητέρες να επιστρέψουν το ποσό, αφού γέννησαν μετά απ' αυτήν την περικοπή και σύμφωνα με την κυβέρνηση, το επίδομα τούς χορηγήθηκε «κατά λάθος». Τονίζει πως το επίδομα τοκετού πρέπει να αποτελεί μία ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στον ΕΟΠΥΥ Πειραιά από το Σύλλογο της ΟΓΕ Πειραιά, τη Λαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανέργων της περιοχής, ενάντια στις περικοπές και τις ελλείψεις σχετικά με τις παροχές Υγείας. Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο πλαίσιο δίμηνης καμπάνιας της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οπως εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου, Ντίνα Πέτρου, οι ελλείψεις σε παροχές Υγείας και στις εργατογειτονιές του Πειραιά είναι πολλές: «Στο Κέντρο Μάνας Παιδιού, ο παιδίατρος πάει τις μισές μέρες στην Αγία Σοφία και τις μισές στο Κερατσίνι, στο Κέντρο Μάνας Παιδιού των Καμινίων δεν έχει καθόλου γυναικολόγο και μαία. Σε ειδικότητες όπως ενδοκρινολόγος, ορθοπεδικός, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως για να ελέγξει ο γιατρός μια μαστογραφία, κλείνεις ραντεβού ενάμιση μήνα μετά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ