Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Αμεση απάντηση στη δίωξη της Ευ. Καρυδάκη

Πολιτική εξόρμηση σε δεκάδες χώρους των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, από πολυμελή κλιμάκιά τους, οργάνωσαν, χτες το πρωί, οι ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ως απάντηση στη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της Εύης Καρυδάκη, στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από τη δημοτική αρχή Βόλου. Να θυμίσουμε ότι η Εύη Καρυδάκη κλήθηκε σε απολογία με την κατηγορία της «άρνησης υπηρεσίας», επειδή, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων, ζήτησε και πήρε ολιγόωρη άδεια από τον Προϊστάμενο και τη Διευθύντριά της, για να καλέσει τους συναδέλφους της στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους. Κατά της συνδικαλίστριας επιτέθηκε, με χρυσαυγίτικου τύπου φρασεολογία, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ...απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο χώρο δουλειάς!

Στη χτεσινή εξόρμηση, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στο Ληξιαρχείο, στο Δημοτολόγιο, στην Πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσία, στη Συντήρηση, στη ΔΕΥΑΜΒ, στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, στα ΚΕΠ και αλλού. Από τη μαζική διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και του κουπονιού για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το κύρος του ΚΚΕ στην πλειοψηφία των εργαζομένων, η εκτίμηση που υπάρχει για τη συνεπή και αγωνιστική στάση του και στο χώρο των υπηρεσιών του Δήμου.

Από τις συζητήσεις βγήκε ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο μπορούν, αν πιστέψουν στη δύναμή τους, να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης, που για λογαριασμό των μονοπωλίων θέλουν να βάλουν στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μπορούν να δώσουν τη μάχη, να οργανώσουν τη δυναμική - μαζική απάντησή τους στην απεργία της 27ης Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, προχτές το απόγευμα, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, μελών ΔΣ εργατικών σωματείων, πραγματοποίησε παράσταση στο Δημαρχείο Βόλου, με σκοπό να ζητήσει εξηγήσεις από το δήμαρχο Μπέο για την «απειλή» που ξεστόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, ότι θα είναι «μπροστά» σε όποιον εργαζόμενο του Δήμου ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Αν και ο Μπέος γνώριζε για την παράσταση στο Δημαρχείο, τελικά έλειπε και δε βρέθηκε «μπροστά» στους συνδικαλιστές, όπως είχε «απειλήσει»...

  • Με το μέρος της δημοτικής αρχής Βόλου τάχθηκε η εφημερίδα «Η Θεσσαλία», η οποία, σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ για το θέμα, το οποίο τιτλοφορείται «Μέτωπο με το ΚΚΕ άνοιξε ο δήμαρχος Βόλου, με το κόμμα να αντιδρά στην επίπληξη με την οποία τιμωρήθηκε υπάλληλος που απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία της», προσάπτει «αδικαιολόγητη απουσία» στην Εύη Καρυδάκη, αν και η κατηγορία αυτή είναι κατηγορία της δημοτικής αρχής και μάλιστα είναι έωλη νομικά.

Τη στάση της εν λόγω εφημερίδας καταγγέλλει η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, θέτοντας το ερώτημα αν έχει αναλάβει ρόλο δικαστή, δικαστηρίου ή άλλου υπηρεσιακού κρατικού οργάνου, για να βγάζει πορίσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ