Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δύο μέρες, 72 πυρκαγιές!

Μπορεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα να ήταν μικρής έκτασης και σε αγροτοδασικές, κυρίως, εκτάσεις, το νούμερο, ωστόσο, από μόνο του είναι ανατριχιαστικό: 72 σημεία της χώρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραδόθηκαν στις φλόγες! Μάλιστα μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Θεσσαλία, εξακολουθούσε έως αργά χθες το βράδυ να βρίσκεται σε εξέλιξη...

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πάντως προχθές, στους νομούς Λευκάδας και Μαγνησίας. Στη θέση Νυδρί της Λευκάδας, η φωτιά ξεκίνησε στις 2 μ.μ. σε αγροτοδασική έκταση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας. Στη Μαγνησία η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή του Αλμυρού και επίσης τέθηκε υπό έλεγχο.

Χθες το μεσημέρι στο Ποικίλο Ορος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση με χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και πουρνάρια). Μισή ώρα αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο. Επίσης φωτιά είχαμε χτες στο εργοστάσιο «LABRO», στη συμβολή των οδών Βενεζουέλας και Δημελλά, στη Γλυφάδα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο του εργοστασίου και τέθηκε σχεδόν αμέσως υπό έλεγχο. Τέλος, η τρίτη σημαντικότερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες ήταν στην περιοχή Παλαμά Θεσσαλίας, στη θέση Δουβλατάνι, μια πυρκαγιά που μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, 70 πυροσβέστες και τέσσερα αεροσκάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ