Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπολειτουργούν τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού

Μάστιγες αποτελούν για τη χώρα μας η υπογεννητικότητα, αλλά και ο μεγάλος αριθμός εκτρώσεων. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μείωση των γεννήσεων της τάξεως του 30% στο διάστημα από το 1981 (140.753 γεννήσεις) μέχρι το 1998 (100.894 γεννήσεις), ενώ για πρώτη φορά ο απόλυτος αριθμός των θανάτων (102.688)ξεπερνά τον απόλυτο αριθμό των γεννήσεων! Την ίδια στιγμή, περίπου μια στις τρεις Ελληνίδες παραγωγικής διαδικασίας έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά στην εφηβεία.

Τα παραπάνω ανησυχητικά στοιχεία παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της Εταιρίας Οικογενειακού Προσανατολισμού.

«Ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο η Ελληνίδα ελέγχει την αναπαραγωγικότητά της και η έλλειψη προγραμματισμού για τον αριθμό των παιδιών που επιθυμεί να αποκτήσει, οδηγούν σε προκλητές εκτρώσεις με όλες τις πιθανές επιπλοκές τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια τόσο τις ψυχολογικές και οργανικές βλάβες στην ίδια τη γυναίκα, όσο και την επιδείνωση του ήδη σοβαρού δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας», επισήμανε ο πρόεδρος της Εταιρίας Ε. Κουμαντάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ανέφερε από τις νεαρές κάτω των 17 ετών που μένουν έγκυες, το 30% καταλήγουν σε έκτρωση και το 14% αποβάλουν, ενώ το 40% των εφήβων που έκαναν διακοπή κύησης στατιστικά θα προβούν και σε δεύτερη.

«Η ανάγκη ενημέρωσης, κυρίως των εφήβων, για τον έλεγχο κυήσεων, τους κινδύνους των εκτρώσεων και τη σπουδαιότητα της αντισύλληψης, μέσα από οργανωμένα προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία είναι επιτακτική» τόνισε στη συνέχεια και επισήμανε ότι τα Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού στη χώρα μας υπολειτουργούν γιατί δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και κυρίως με κοινωνικούς λειτουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ