Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρκείται σε πενιχρές αυξήσεις η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ

Πιθανά μέσα στον Ιούνη να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του 2001 μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στον ΟΤΕ. Τα κακά νέα είναι ότι «πρασινογάλαζοι» συνδικαλιστές και «συνοδοιπόροι» τους διεκδικούν πενιχρές αυξήσεις.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ από τις 30 του Γενάρη κατήγγειλε σε συνεδρίασή του την περσινή Σύμβαση. Τότε με εισήγηση της ΠΑΣΚΕ που υπερψηφίστηκε από τους προσκείμενους στο ΣΥΝ και δύο της ΔΑΚΕ, συγκροτήθηκε πρόταση ΣΣΕ για το 2001. Οπως εκτιμάται, με την πρόταση αυτή ουσιαστικά ζητούν αυξήσεις που μόλις καλύπτουν τον αναμενόμενο πληθωρισμό και τις απώλειες λόγω αυξήσεων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, από τότε μέχρι σήμερα, σύμβαση δεν υπογράφηκε. Και στελέχη της ΠΑΣΚΕ, σήμερα δικαιολογούν εαυτούς, λέγοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και σε συνδικάτα άλλων επαγγελματικών κλάδων. Πιθανολογούν δε, ότι στις επόμενες δεκαπέντε μέρες θα επιτευχθεί συμφωνία με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Αυτή η πρόταση έχει καταψηφιστεί από την ΕΣΚ ΟΤΕ. Η παράταξη έχει παρουσιάσει πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων για «την κάλυψη όλων των απωλειών του εισοδήματός μας, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και των ανατιμήσεων σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά», όπως ανέφεραν τα στελέχη της.

Οι προτάσεις κάλυπταν ζητήματα, όπως: Αύξηση του 1ου κλιμακίου εργαζομένων μέσης εκπαίδευσης στις 250 χιλ. δρχ. Διαμόρφωση πραγματικής διαφοράς μεταξύ των κατηγοριών μέσης, τεχνικής και ανώτατης εκπαίδευσης ίση με 16%. Θέσπιση επιπλέον κλιμακίου για τους κατόχους μάστερ και διδακτορικού. Βελτίωση όλων των ειδικών παροχών και επιδομάτων. Ενταξη των εργαζομένων στις θυγατρικές του ΟΤΕ στο μισθολόγιο των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ