Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για το Ταμείο Εφημεριδοπωλών

Το αίτημα των συνταξιούχων του Ταμείου Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων να διασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεών τους, κάτι που δεν είναι βέβαιο όσο το Ταμείο τους δεν ενοποιείται πλήρως με τον ΕΤΑΠ - ΜΜΕ έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι συνταξιούχοι του πρώην ΤΣΕΥΠ έχουν ενταχθεί στη Δ' Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών στο ενοποιημένο Ταμείο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Ο κλάδος σύνταξης τούς απονέμει τις συντάξεις με δανειοδότηση από άλλους κλάδους της ίδιας Διεύθυνσης, όπως του κλάδου Πρόνοιας και Εφημεριδοπωλών. Παράλληλα, δεν υπάρχει και επαρκές υπαλληλικό προσωπικό στη Δ' Διεύθυνση για να μπορεί να λειτουργήσει το Ταμείο σωστά.

Ο υφυπουργός Εργασίας Αντ. Μπέζας αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη και σαφή απάντηση, ενώ για να θολώσει το τοπίο, επιδόθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης σε βάρος του Ασφαλιστικού, που «εξασφαλίζουν», όπως ανέφερε, την καταβολή των συντάξεων για όλους και κατ' επέκταση και τους συνταξιούχος του Ταμείου Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων. Παράλληλα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση, παρά και τα νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, δεν έχει «τελειώσει» ακόμα με το Ασφαλιστικό, ο Αντ. Μπέζας επισήμανε: «Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε, να ενισχύσουμε μια υγιή ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία. Βέβαια, αυτή η προσπάθεια δεν είναι μια προσπάθεια που έγινε μια φορά και τελείωσε. Είναι μια προσπάθεια συνεχής, διότι δεν είναι δυνατόν στρεβλώσεις και παθογένειες τόσων ετών να αντιμετωπιστούν μια και έξω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ