Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Πληρώνουν τις εισφορές, αλλά για το ΙΚΑ είναι ανασφάλιστοι

Τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των 3.000 λαϊκατζήδων και των οικογενειών τους καταγγέλλει η Ομοσπονδία τους

Από κινητοποίηση των πωλητών λαϊκών αγορών τον περασμένο Μάη

Phasma

Από κινητοποίηση των πωλητών λαϊκών αγορών τον περασμένο Μάη
Χωρίς υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα, με προφανές αποτέλεσμα μια απίστευτη ταλαιπωρία σε βάρος τους, έχουν απομείνει οι 3.000 πωλητές λαϊκών αγορών και οι οικογένειές τους, που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν κανονικά και ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το Ταμείο, μέσω του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών (ΟΛΑ). Το πρόβλημα προέκυψε μετά το πέρασμα του ΙΚΑ σε αμιγώς ηλεκτρονική μορφή αποδοχής των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων από επιχειρήσεις και οργανισμούς που ασφαλίζουν εργαζόμενους, καθώς ο ΟΛΑ υποβάλλει μεν τις εισφορές προς το ΙΚΑ, αλλά ακόμα σε χειρόγραφη μορφή. Δηλαδή, το ΙΚΑ εισπράττει μεν τα ποσά των εισφορών, αλλά δε βεβαιώνει ότι οι πωλητές - εργαζόμενοι των λαϊκών είναι ασφαλισμένοι!

Για το ζήτημα αυτό, ήδη από τις 24 Νοέμβρη υπήρξε συνάντηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Λαϊκές με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο. Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κακαράντζας είχε ζητήσει πως μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα της μηχανοργάνωσης, το ΙΚΑ να δέχεται τις βεβαιώσεις πληρωμών που του αποστέλλει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών. Ομως, παρά τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, μέχρι τώρα οι πωλητές λαϊκών αγορών εμφανίζονται στις υπηρεσίες του Ταμείου ως «ανασφάλιστοι» με όλες τις απαράδεκτες συνέπειες σε βάρος τους.

Για το λόγο αυτό, σήμερα Παρασκευή συνεδριάζει το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να αποφασίσει για την οργάνωση κινητοποιήσεων και καλεί κάθε πωλητή λαϊκών αγορών να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δε δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημά τους.

Με ανακοίνωσή της, χτες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών «καταγγέλλει τη διοίκηση του ΙΚΑ για το συνεχόμενο εμπαιγμό χιλιάδων πωλητών λαϊκών αγορών. Καταγγέλλουμε ότι με αποκλειστική ευθύνη του ΙΚΑ, 3.000 συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους, που ενώ έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, φαίνονται σαν ανασφάλιστοι γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανογράφησης, ώστε να δέχεται τις καταστάσεις είσπραξης των εισφορών σε ηλεκτρονική μορφή, όπως απαιτεί το ΙΚΑ από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, ο οποίος εισπράττει τις εισφορές για λογαριασμό του.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί απαράδεκτο εμπαιγμό εναντίον των συναδέλφων μας, οι υπηρεσίες Υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ να μη δέχονται τους πωλητές που, ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους, δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας όπως κάθε ασφαλισμένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ