Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), την Τρίτη 16 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., καλούν τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ Γ' και Δ' Διεύθυνση, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών Αθηνών.

Με την κινητοποίησή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή, στην κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και την καταπάτηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Οπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους «με την ανοχή του υπουργείου Εργασίας η Γ ' Διεύθυνση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ δεν εφαρμόζει το Ν. 4075/2012 άρθρο 33 παρ. 2 και εμπαίζει τους ασφαλισμένους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης καταπατώντας το νόμο, αφού αρνείται τη συνταξιοδότησή τους. Η Δ' Διεύθυνση του Ταμείου μας αναγκάζεται να καταφεύγει σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων λόγω της καταλήστευσης των αποθεματικών του Ταμείου που προχώρησε η κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση και καθολική εφαρμογή του Ν. 4075/2012 για τους εργαζόμενους που έχουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, καθώς και τη λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη απονομή των συντάξεων στους ασφαλισμένους της Δ' Διεύθυνσης παροχών του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Σήμερα στον ΟΑΕΔ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας, των επιχειρήσεων «Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «3Ε Εκτυπωτική», σήμερα, Παρασκευή, στις 11 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Αλιμος). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας που δικαιούνται, αίτημα για το οποίο έχουν επανειλημμένως προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων υπενθυμίζει πως, στην τελευταία κινητοποίηση που έγινε στις 17 Οκτώβρη, η διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε δεσμευτεί πως η διαδικασία καταβολής του επιδόματος αφερεγγυότητας θα ολοκληρωνόταν έως τα Χριστούγεννα. Παρ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ