Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Με κυβερνητική ενθάρρυνση η επίθεση στους υπαλλήλους

Πράσινο φως στη διοίκηση της Ενωσης - Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων να συνεχίσει απρόσκοπτα την επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος των 84 εργαζομένων, επιβάλλοντας ατομικές συμβάσεις και απολύοντας όποιον σηκώνει κεφάλι, έδωσε χτες ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης.

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η διοίκηση της Ενωσης έχει ήδη απολύσει 4 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν και μάλιστα επέλεξε οι απολύσεις να γίνουν την 27η Νοέμβρη, τη ημέρα δηλαδή που ήταν η πανεργατική 24ωρη απεργία. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να δώσει το μήνυμα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Παράλληλα έχει εξαγγείλει άλλες 10 απολύσεις, «πρόγραμμα» που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Μάρτη. Παράλληλα προσλαμβάνει εργαζόμενους χαμηλόμισθους χωρίς εργασιακά δικαιώματα και γενικά θέλει να τελειώνει με τα εργασιακά δικαιώματα. Οπως σημείωσε ο Γ. Λαμπρούλης, η Ενωση φορτώνει τα βάρη της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ, που αποδεκατίζει τους φτωχούς αγρότες και κατ' επέκταση τα μέλη της, στους εργαζόμενους. «Είναι μεγάλη η ευθύνη και της διοίκησης της Ενωσης, η οποία όχι μόνο εφάρμοσε χωρίς καμία αντίρρηση αυτή τη διαλυτική πολιτική για τους συνεταιρισμούς, αλλά και με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και ενέργειες οδήγησε την Ενωση στη χρεοκοπία», σημείωσε. Απαίτησε να ληφθούν μέτρα για να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην εφαρμοστούν οι ατομικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν κάτω από τους εκβιασμούς και απειλές για απόλυση.

Η απάντηση του Β. Κεγκέρογλου ήταν: «Για το θέμα, λοιπόν, των συμβάσεων, εάν δεν συναινέσουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να μετατραπεί η σύμβαση σε ατομική, με διαφορετικούς όρους από αυτούς που ισχύουν. Και σε κάθε περίπτωση στην ατομική σύμβαση μεταφέρονται τα δικαιώματα τα οποία υπήρχαν προηγουμένως (!) Και βέβαια, για το θέμα των απολύσεων των τεσσάρων ατόμων, είναι στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος που ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ